Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

07-03-2014

06.03.2014, Shkup

AVOKATI I POPULLIT HARTOI INFORMATË TË VEÇANTË PËR GJENDJEN ME PERSONAT E PAREGJISTRUAR NË EVIDENCËN AMZË SI SHTETAS TË REPUBLIKËS TË MAQEDONISË

Në Republikën e Maqedonisë një numër i konsiderueshëm i personave ende nuk janë të regjistruar në evidencën amzë gjë që paraqet pengesë sa i përket realizimit të të drejtave themelore të këtyre personave. Për këtë qëllim, Avokati i Popullit rekomandon intensifikimin e veprimeve të Agjencisë për Evidentimin e Personave në Evidencën Amzë të të Lindurve me sektorin civil, me qëllim të zvogëlimit të numrit të personave të paregjistruar.

Këto janë një pjesë e konstatimeve të dhëna në Informatën e veçantë për pasqyrimin e gjendjes së përgjithshme në fushën e monitorimit të të drejtave statusore, përkatësisht gjendjes me numrin e personave të paregjistruar në evidencën amzë si shtetas të Republikës së Maqedonisë (persona pa dokumente-apatridë).

Informata i është dërguar Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, Ministrisë së Drejtësisë, Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, me qëllim të njoftimit të tyre me gjendjen në këtë sferë.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 2
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise