Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 26-06-2020

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E 26 QERSHORIT-DITËS NDËRKOMBËTARE...

  më shumë
 • 17-06-2020

  KOMUNIKATË LIDHUR ME ARKËTIMIN PËR LËSHIMIN E DËFTESAVE

  më shumë
 • 09-06-2020

  under construction

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

AVOKATI I POPULLIT Z. IXHET MEMETI U DREJTUA NË KONFERENCËN E MBAJTUR ME RASTIN E 3 DHJETORIT, DITËS NDËRKOMBËTARE TË PERSONAVE ME HENDIKEP 03-12-2013

03.12.2013, Shkup

AVOKATI I POPULLIT Z. IXHET MEMETI U DREJTUA NË KONFERENCËN E MBAJTUR ME RASTIN E 3 DHJETORIT, DITËS NDËRKOMBËTARE TË PERSONAVE ME HENDIKEP

“Sot, është Dita Ndërkombëtare e Kombeve të Bashkuara për personat me hendikep dhe me këtë rast dëshiroj ta theksoj angazhimin tonë si Institucion për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave, veçanërisht të personave me hendikep përmes Seksionit të posaçëm për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve dhe personave me nevoja të veçanta.
Për ne, personat me nevoja të veçanta, përkatësisht personat me hendikep, janë të njëjtë sikurse edhe të tjerët dhe nuk do të guxohej të trajtoheshin ndryshe. Është me rëndësi të kuptohet, por edhe të pranohet, se gjendja e personave me hendikep imponon vetëm mënyrë të ndryshme të realizimit të nevojave njerëzore, të cilat janë të njëjta për të gjithë personat”. – këtë mes tjerash, e tha Avokati i Popullit z. Ixhet Memeti në fjalën e tij përshëndetëse.

Përndryshe, kjo Konferencë u mbajt me rastin e 3 dhjetorit, Ditës Ndërkombëtare të Personave me Hendikep, ndërsa u organizua nga Organizata Joqeveritare “Polio Plus”, lëvizje kundër hendikep.

Në Konferencë, Zëvendësja e Avokatit të Popullit, znj. Vaska Bajramovska Mustafa e prezantoi hulumtimin e Avokatit të Popullit i cili ka të bëjë me gjendjen e punësimit të personave me hendikep.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

korrik 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Qer
Gsh

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise