Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

AVOKATI POPULLIT Z. IXHET MEMETI U TAKUA ME RAPORTUESIN E KOMISIONIT PËR RESPEKTIMIN E OBLIGIMEVE DHE ANGAZHIMEVE TË VENDEVE ANËTARE TË KËSHILLIT TË EVROPËS, Z. ROBERT UALTER 03-12-2013

03.12.2013, Shkup

AVOKATI POPULLIT Z. IXHET MEMETI U TAKUA ME RAPORTUESIN E KOMISIONIT PËR RESPEKTIMIN E OBLIGIMEVE DHE ANGAZHIMEVE TË VENDEVE ANËTARE TË KËSHILLIT TË EVROPËS, Z. ROBERT UALTER

Avokati i Popullit i Republikës së Maqedonisë, z. Ixhet Memeti, realizoi takim me Raportuesin e Komisionit për Respektimin e Obligimeve dhe Angazhimeve të Vendeve Anëtare të Këshillit të Evropës, z. Robert Ualter. Në këtë takim u theksua se Ombudsmani i vlerëson rekomandimet të cilat vinë nga Këshilli i Evropës dhe se është i hapur për dialog konstruktiv në periudhën post-monitoruese të Republikës së Maqedonisë, të përcaktuar me Rezolutën 1949 (2013) të miratuar në muajin qershor të këtij viti.

Avokati i Popullit, z. Memeti e njoftoi Raportuesin e Komisionit, z. Ualter, me mandatin të cilin e ka institucioni, kompetencën e re e cila iu dha me formimin e Mekanizmit Nacional për Parandalimin e Torturës dhe llojet e tjera të trajtimit brutal ose johuman, formimin e seksioneve të posaçme për mbrojtjen e fëmijëve dhe personave me aftësi të kufizuara, si dhe diskriminimin dhe përfaqësimin e drejtë dhe adekuat. Njëkohësisht, u potencua se Avokati i Popullit ka statusin B të Institucionit Nacional për të Drejtat e Njeriut dhe se nevojitet zgjerim i mandatit të tij në kontekst të promovimit të të drejtave të njeriut.

Në takim, mes tjerash, u diskutua për nevojën e fuqizimit të rolit të Avokatit të Popullit, rëndësinë e pavarësisë së shërbimit profesional të Avokatit të Popullit, si dhe për gjendjet e përgjithshme në shoqëri, mes të cilave edhe çështjet nga fusha e diskriminimit, trajtimit të grupeve vulnerabile dhe kushtet në vendet e privimit nga liria.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 170
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise