Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

PUNËTORI ME TEMË: “ROLI I GJYQTARIT NË REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË PERSONAVE TË PRIVUAR NGA LIRIA” 29-10-2013

Shkup

PUNËTORI ME TEMË: “ROLI I GJYQTARIT NË REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË PERSONAVE TË PRIVUAR NGA LIRIA”

Në organizim të Instrumentit për Ndihmë Teknike dhe Shkëmbim të Informatave të Komisionit Evropian (TAIEX) dhe në bashkëpunim me Avokatin e Popullit, u mbajt punëtori me temë: “Roli i gjyqtarit në realizimin e të drejtave të personave të privuar nga liria”, në të cilën gjyqtarët, ekspertët shkëmbyen përvoja rreth kësaj çështje.

“Tema e sotme është me rëndësi të veçantë duke e pasur parasysh rolin të cilin e kanë gjyqtarët në pjesën e respektimit dhe mbrojtjes së të drejtave të personave të privuar nga liria. Rregullat Evropiane të Burgjeve përcaktojnë që me të gjithë personat e privuar nga liria të veprohet duke i respektuar të drejtat e tyre, ndërsa kufizimet të reduktohen në minimum masa të domosdoshme të cilat do të jenë në proporcion me qëllimin legjitim i cili duhet të arrihet” – tha, mes tjerash, Avokati i Popullit z. Ixhet Memeti në hapjen e kësaj Punëtorie.

Ndërkaq, në temën: “Respektimi dhe mbrojtja e personave të privuar nga liria në procedurë gjyqësore” foli gjyqtari i Gjykatës Supreme të Republikës së Maqedonisë, z. Xhemali Saiti, ndërsa për “Mbikëqyrjen gjyqësore gjatë ekzekutimit të sanksioneve me qëllim të realizimit të të drejtave të personave të privuar nga liria” foli z. Mile Dimovski, gjyqtar për ekzekutimin e sanksioneve në Gjykatën Themelore Manastir.

Për standardet dhe praktikën ndërkombëtare të Komitetit Evropian për Parandalimin e Torturës, në kontekst të rolit të gjyqtarit, foli z. Mario Feliçe, ish-anëtar i këtij Komiteti, ndërkaq pasqyrë komparative për rëndësinë e mbrojtjes gjyqësore prezantoi z. Peter Kastner, përfaqësues i Institucionit të Ombudsmanit të Austrisë.

Konkluzione nga Punëtoria: “Roli i gjyqtarit në realizimin e të drejtave të personave të privuar nga liria”


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 2
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise