Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

VIDEO MBIKËQYRJE NË VENDET E PRIVIMIT NGA LIRIA 10-05-2013

Shkup

VIDEO MBIKËQYRJE NË VENDET E PRIVIMIT NGA LIRIA

Avokati i Popullit-Mekanizëm parandalues nacional në mbështetje të Programit TAIEX dhe në bashkëpunim me Drejtorinë për mbrojtjen e të dhënave personale më datën 10 Maj 2013 mbajti punëtori me temën ,, Video mbikëqyrja në vendet e privimit nga liria’’.

Në punëtorinë fjalime përshëndetëse kishin Avokati i Popullit, z.Memeti, drejtori i Drejtorisë për mbrojtjen e të dhënave personale, z.Dimitar Gjeorgjievski, si dhe përfaqësuesi i Delegacionit Evropian, z. Mafredas Limantas.

Në punëtorinë u prezantuan gjetjet e Mekanizmit parandalues nacional në pjesën e video mbikëqyrjes në vendet e privimit nga liria, si dhe përvojat e Mekanizmit parandalues nacional të Çekisë lidhur me këtë temë. Njëherazi u prezantuan standardet ndërkombëtare për mbrojtjen e të dhënave, me theks të veçantë  në video mbikëqyrjen në vendet e privimit dhe rregullativën për video mbikëqyrje, të përfshira në legjislacionin e vendit për mbrojtjen e të dhënave personale.

Eksperienca dhe mendime të veta lidhur me temën këmbyen edhe përfaqësuesit e Ministrisë për Punë të Brendshme, Ministrisë për Drejtësi, si dhe Ministrisë për Shëndetësi.

Në fund të seminarit u përcaktuan edhe konkluzionet themelore lidhur me sigurimin e të drejtës për privatësi në vendet e privimit nga liria, duke respektuar integritetin personal të personave të privuar, por edhe duke siguruar mbrojtje dhe siguri në vendet ku bëhet privimi nga liria.

Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 9
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise