Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

U PROMOVUA UDHËRRËFYESI PRAKTIK PËR KRITERET E PRANUESHMËRISË SË ANKESAVE PRANË GJYKATËS EVROPIANE PËR TË DREJTAT E NJERIUT 23-04-2013

Shkup

U PROMOVUA UDHËRRËFYESI PRAKTIK PËR KRITERET E PRANUESHMËRISË SË ANKESAVE PRANË GJYKATËS EVROPIANE PËR TË DREJTAT E NJERIUT

„Udhërrëfyesi praktik për kriteret e pranueshmërisë së ankesave pranë Gjykatës Evropiane për të drejtat e njeriut“  dhe  „Të drejtës Evropiane“  janë publikime të cilat më datën 23 prill u promovuan në Shkup, të cilat janë përgatitur  nga fondacioni gjerman për ndihmë juridike ndërkombëtare (IRZ).

Në promovim paraqitje kishin edhe zëvendës  i avokatit të popullit znj. Nashide Ibraimi, si dhe gjykatësja pranë Gjykatës Evropiane për të drejtat e njeriut dr. Mirjana Llazarova-Trajkovska.

Zëvendësja znj.Ibraimi theksoi se këto publikimenë mënyrë të konsiderueshme do t’i risin njohuritë profesionaletë publikut në vend lidhur me kushtet formale të cilat duhet të plotësohen që ankesat individuale të pranohen nga Gjykata Evropiane për të drejtat e njeriut, njëherazi do të paraqet edhe udhërrëfyes për punën e avokatëve të vendit lidhur me paraqitjen e aplikacioneve sipas ankesave individuale për cenim të ndonjë të drejte të garantuar me Konventën Evropiane.

Promovimi u organizua nga IRZ-ja, Avokati i Popullit i Republikës së Maqedonisë, Akademia për gjykatës dhe prokurorë publik dhe Dhoma e avokatëve të Republikës së Maqedonisë.

„Udhërrëfyesin praktik për kriteret e pranueshmërisë së ankesave pranë Gjykatës Evropiane për të drejtat e njeriut“ mund ta gjeni në linkun si vijon http://www.echr.coe.int/NR/rdonlyres/6DA2C97E-32AC-4D6B-B576-6081B1F63C45/0/Admissibility_guide_MKD.pdf

 


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 13
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise