Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

TRYEZË E RRUMBULLAKËT ME TEMË: “PUNËSIMI I PERSONAVE ME INVALIDITET – GJENDJA DHE SFIDAT” 19-09-2012

Kumanovë

TRYEZË E RRUMBULLAKËT ME TEMË: “PUNËSIMI I PERSONAVE ME INVALIDITET – GJENDJA DHE SFIDAT”

“Për realizimin e të drejtës së punësimit të personave me invaliditet, edhe pse ekziston kornizë e mirë ligjore dhe nënligjore, në praktikë mungon implementimi i saj konsekuent dhe i plotë. Gjithashtu, nevojitet hapje më e madhe e administratës për punësimin e këtyre personave. Pikërisht për këtë, nevojitet krijimi i kushteve dhe mundësive për punësim, përkatësisht rritja e numrit të punësimeve të personave me invaliditet në të ashtuquajturat Shoqëri të mbrojtura tregtare, por edhe në administratën publike dhe shtetërore.”
Këto janë një pjesë e konstatimeve dhe rekomandimeve të cilat rezultuan nga Tryeza e rrumbullakët me temë: “Punësimi i personave me invaliditetit - gjendja dhe sfidat”, të cilën e organizoi Avokati i Popullit, financiarisht e mbështeti Mbretëria e Holandës, ndërkaq u mbajt në Kumanovë.
Të dhënat nga hulumtimet në këtë sferë, të cilat i realizoi Avokati i Popullit, i prezantoi Vaska Bajramovska – Mustafa, këshilltare shtetërore në Zyrën e Ombudsmanit, ndërsa për: “Masat dhe aktivitetet për punësimin e personave me invaliditet” foli Sllobodanka Zdravkovska, përfaqësuese e Ministrisë për Punë dhe Politikë Sociale. Roli, mundësitë dhe aktivitetet e Shoqërive të mbrojtura për punësimin e personave me invaliditet i prezantoi Vllado Dodevski, nga Bashkësia e Shoqërive të Mbrojtura nga Shkup.

Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 13
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise