Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

“REALIZIMI I TË DREJTËS I BARAZISË DHE MBROJTJES NGA DISKRIMINIMI” – TEMË E TRYEZËS SË RRUMBULLAKËT 26-09-2012

Tetovë

“REALIZIMI I TË DREJTËS I BARAZISË DHE MBROJTJES NGA DISKRIMINIMI” – TEMË E TRYEZËS SË RRUMBULLAKËT

“Në shoqërinë tonë, përballja me diskriminimin paraqet sfidë për të gjithë, duke filluar nga institucionet, të cilat i zbatojnë aktet normative, sektori publik, subjektet juridike, sektori privat dhe veçanërisht për ne institucionet për mbrojtjen e të drejtave të njeriut. Vendosja e rregullave të sjelljes përmes normave ligjore nuk është e mjaftueshme për ta luftuar këtë fenomen”.
Këtë, mes tjerash, e tha Avokati i Popullit z. Ixhet Memeti në hapjen e Tryezës së rrumbullakët me temë: “Realizimi i të drejtës për barazi dhe mbrojtjes nga diskriminimi”, e cila në organizim të Avokatit të Popullit dhe me mbështetje financiare të Mbretërisë së Holandës u mbajt në Tetovë.
Ombudsmani theksoi se me luftën kundër diskriminim duhet të merren të gjitha institucionet së bashku, me qëllim që të vihet në dukje se esenca e të drejtave të njeriut qëndron në barazinë e të gjithë njerëzve.
Për: “Kornizën ligjore me mekanizmat për mbrojtje nga diskriminimi” foli zëvendës avokati i popullit, z. Dragi Celevski, “Përvojat e Komisionit për Mbrojtje nga Diskriminimi” i shpalosi Agim Nuhiu, anëtar i Komisionit për Mbrojtje nga Diskriminimi, ndërkaq në temën: “Barazia gjinore dhe mundësitë e barabarta në Republikën e Maqedonisë” foli znj. Jovana Treçevska, këshilltare për barazi gjinore në Ministrinë për Punë dhe Politikë Sociale.

Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 9
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise