Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

TRYEZE E RRUMBULLAKET: “NE C’MASE I REALIZOJNE TE DREJTAT E TYRE FEMIJET ME NEVOJA 28-10-2011

TRYEZE E RRUMBULLAKET: “NE C’MASE I REALIZOJNE TE DREJTAT E TYRE FEMIJET ME NEVOJA

Ne kuader te Projektit “Tuining” per mbeshtetjen e Ombudsmanit te Maqedonise, te financuar nga fondet paraaderuese te Bashkimit Evropian (IPA), ne te cilin partnere jane: Ombudsmani Nacional i Spanjes dhe Mediatori i Frances per promovimin e seksioneve, mes te cileve edhe te Seksionit per mbrojtjen e te drejtave te femijeve dhe personave me nevoja te vecanta, Avokati i Popullit me date 28 Tetor, ne Info-Qendren e Bashkimit Evropian ne Shkup organizoi Tryeze te rrumbullaket me teme: “Ne c’mase i realizojne te drejtat e tyre femijet me nevoja te vecanta ne Republiken e Maqedonise?”

Ne Tryezen e rrumbullaket moren pjese perfaqesues te Avokatit te Popullit, si dhe partneret “Tuining”: Ombudsmani i Mbreterise se Spanjes dhe Mediatori i Republikes se Frances. Me diskutimet e tyre u prezantuan perfaqesuesit nga: Ministria e Arsimit dhe Shkences - Sektori per Arsim Fillor dhe te Mesem, Ministria e Shendetesise - Komiteti Ndersektorial Nacional per Avancimin e Shendetit te Femijeve me Pengesa ne Zhvillim, Ministria e Punes dhe Politikes Sociale, Enti per Shendet Mendor, Enti per Veprimtari Sociale, perfaqesues te shkollave fillore dhe te mesme per femije me nevoja te vecanta, si dhe perfaqesues te shoqerise civile te cilet punojne me persona me nevoja te vecanta.

Vemendje e vecante iu kushtua disa ceshtjeve, te cilat kane te bejne me nevojat e vecanta, perkatesisht te drejtave nga fusha e: arsimit, mbrojtjes shendetesore, mbrojtjes sociale, inkluzionit dhe qasjes deri tek te mirat dhe sherbimet.

Nga fjalimet, puna ne grupe pune dhe nga debati u miratuan konkluzione dhe rekomandime.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise