Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 26.06.2020

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 26 ЈУНИ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН ЗА...

  повеќе
 • 17.06.2020

  СООПШТЕНИЕ ВО ВРСКА СО НАПЛАТУВАЊЕТО ЗА ИЗДАВАЊЕ НА СВЕДИТЕЛСТВАТА

  повеќе
 • 09.06.2020

  ДОСТАВЕНО МИСЛЕЊЕ ДО НАДЛЕЖНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ВО ВРСКА СО ПУШТАЊЕТО ВО УПОТРЕБА НА...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторБрошури

 • ИЗВЕШТАЈ ОД СПРОВЕДЕНО ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА ПОЈАВИТЕ НА СЕКСУАЛНА ЗЛОУПОТРЕБА И СЕКСУАЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЈА НА ДЕЦАТА  (септември, 2012 г.) Македонски, Албански и Англиски јазик
 • ВО ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА - основни поими со законски текстови
  (јуни, 2012 г.) Македонски, Албански и Англиски јазик 
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА
  (јануари, 2012 г.) Македонски, Албански
 • ЗБИРКА ПРОПИСИ - НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ
  (јануари, 2012 г.) Македонски, Албански и Англиски јазик;
 • ЗАШТИТА НА ДЕТЕТО ОД ЕКОНОМСКА ЕКСПЛОАТАЦИЈА-Зборник од презентациите од Годишната конференција на мрежата на омбудсманите за деца во Југоисточна Европа (CRONSEE), Охрид, (ноември, 2011 г.) МакедонскиАлбански и Англиски јазик;
 • ВО ЗАШТИТА НА ПРАВАТА НА ОСУДЕНИТЕ ЛИЦА
  (јуни, 2007 г.) Македонски, Албански и Ромски јазик;
 • НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ
  (сепември, 2003 г.) Македонски, Англиски, Албански, Турски, Ромски и Влашки јазик;
 • ЗАПОЗНАЈ ГИ СВОИТЕ ПРАВА
  (декември,1999г.) Македонски и Англиски јазик
 • УЛОГАТА НА ИНСТИТУЦИЈАТА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ЗАШТИТАТА НА ПРАВАТА И СЛОБОДИТЕ НА ДЕЦАТА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
  (декември, 1999г.) Македонски јазик;
 • НОВА ИНСТИТУЦИЈА ЗА ЗАШТИТА НА СЛОБОДИТЕ И ПРАВАТА НА ГРАЃАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
  (август, 1998 г.) Македонски и Албански јазик;
 • ВОСТАНОВУВАЊЕ НА ИНСТИТУЦИЈАТА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
  (август, 1998 г.) Македонски и Албански јазик;Пребарување

Кaлендар на настани

јули 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија