Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 03.09.2021

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

  повеќе
 • 19.08.2021

  НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ ДО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ДОСТАВИ ПРЕПОРАКА ВО...

  повеќе
 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторНовости и настани

 • Реакција на народниот правобранител за проблемите со набавка на учебниците кои ги имаат семејствата со ниски примања

  05.09.2006

  По написите во печатот во врска со проблемите за набавка на учебници со кои се соочуваат семејствата со ниски  примања, како и  за несоодвентите услови за следење  настава во одделни учлишта Народниот...

  повеќе
 • Прес конференција по повод написот во весникот „Време“ за етнички чиста ромска паралелка во ОУ„Гоце Делчев“ во Гостивар.

  28.04.2006

  Прес конференција по повод написот во весникот „Време“ за етнички чиста ромска паралелка во ОУ„Гоце Делчев“ во Гостивар.

  повеќе
 • Гледиште на Народен правобранител за случајот со починатиот спортист од ХИВ вирусот.

  28.03.2006

  Гледиште на Народен правобранител за случајот со починатиот спортист од ХИВ вирусот.

  повеќе
 • ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ПО ПОВОД ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА 2005 ГОДИНА.

  02.03.2006

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети на прес конференција го претстави Годишниот извештај за работата на Институцијата во 2005 година.
    Презентација

  повеќе
 • Избрани нови заменици на народниот правобранител.

  01.02.2006

  Собранието на Република Македонија ги избра Драги Целевски и Нашиде Ибраими за нови заменици на Народниот правобранител во канцеларијата во Скопје. Замениците Трипун Танушевски и Невенка Крушаровска се...

  повеќе
 • Соопштение во врска со доставените листови за евиденција на имот на граѓаните.

  25.01.2006

  Соопштение во врска со доставените листови за евиденција на имот на граѓаните.

  повеќе
 • По интервенција на народниот правобранител поништени отказите на 75 службеници од ресорот за транспорт

  20.12.2005

  До Народниот правобранител беа доставени претставки од група граѓани вработени во Министерството за транспорт и врски -подрачни одделенија во Прилеп,Битола, Тетово, Кичево, Гевгелија, Струмица, Берово и Кратово...

  повеќе
 • Спречено е уривањето на социјалните бараки на ул. „Ленинградска“ во Гостивар.

  24.09.2005

  По барање на Народниот правобранител за привремено стопирање од извршување на решението се до окончување на управната постапка спречено е уривањето на социјалните бараки на ул. „Ленинградска“ во Гостивар кои...

  повеќе
 • Народниот правобранител против „интревенција“ на ЈП „Водовод и канализација“ за наплата на сметки.

  14.09.2005

  Од информациите објавени во медиумите и прибавените докази Народниот правобранител констатира  дека ЈП “Водовод и канализација” има доставено дописи до Градоначалникот на град Скопје и до АД “Поштенска банка”...

  повеќе
 • Избрани заменици на народниот правобранител

  15.07.2005

  Собранието на Република Македонија  на седница одржана на 15 јули 2005 година изврши избор на заменици на Народниот правобраниел. За заменици на Народнио правобранител се избрани:

  ЛИЛЈАНА ИЛИЕВСКА, дипломиран...

  повеќе
 • Дисрибуција на Извешајот на Тимо Манинен до сите државни органи, мегународни и невладини организации.

  22.06.2005

  Извештајот на Тимо Манинен од страна на инсиуцијата Народен правобранител беше дистрибуирана до сите државни органи, меѓународни и невладини организации.

  повеќе
 • СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА НА 27-ТА СЕДНИЦА ГО РАЗГЛЕДА И УСВОИ ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА НАРДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА 2004 ГОДИНА

  01.06.2005

  На 27 -та седница во Собранието на Република Македонија беше разгледан и усвоен Годишниот извештај за работата на Народниот правобранител за 2004 година. По повод Годишниот извештај свој говор имаше Народниот...

  повеќе
 • Извештај на Тимо Маннинен за институцијата Народен правобранител.

  16.05.2005

  Фокусот на извештајот се однесува на идентификација на приоритетните обласи за натамошен развој и унапредување на инситуцијата Народен правобранител.Независна проценка на Инситуцијата Народен правобранител.

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ГО ПРЕЗЕНТИРА ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА 2004 ГОДИНА ПРЕД КОМИТЕТОТ ЗА ОДНОСИ ПОМЕЃУ ЗАЕДНИЦИТЕ

  12.05.2005

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ГО ПРЕЗЕНТИРА ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА 2004 ГОДИНА ПРЕД КОМИТЕТОТ ЗА ОДНОСИ ПОМЕЃУ ЗАЕДНИЦИТЕ

  повеќе
 • ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА НA НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА КОНСТАТИРАНИ СОСТОЈБИ СО КРШЕЊЕ НА ПРАВАТА НА ГРАЃАНИТЕ

  09.05.2005

  ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА НA НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА КОНСТАТИРАНИ СОСТОЈБИ СО КРШЕЊЕ НА ПРАВАТА НА ГРАЃАНИТЕ ОД СТРАНА НА СУДИИТЕ НА АПЕЛАЦИОНИОТ СУД ВО ШТИП И ОСНОВНИОТ СУД ВО СТРУМИЦА

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

октомври 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија