Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 24.04.2020

  ПРЕПОРАКИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ОСТВАРУВАЊЕТО НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО ВО...

  повеќе
 • 31.03.2020

  ПРЕПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ДО ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА,...

  повеќе
 • 26.03.2020

  ПРЕПОРАКИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ СО ЛИЦАТА ЛИШЕНИ ОД СЛОБОДА ВО УСЛОВИ НА ПАНДЕМИЈА ОД...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторНовости и настани

 • Избрани заменици на народниот правобранител

  15.07.2005

  Собранието на Република Македонија  на седница одржана на 15 јули 2005 година изврши избор на заменици на Народниот правобраниел. За заменици на Народнио правобранител се избрани:

  ЛИЛЈАНА ИЛИЕВСКА, дипломиран...

  повеќе
 • Дисрибуција на Извешајот на Тимо Манинен до сите државни органи, мегународни и невладини организации.

  22.06.2005

  Извештајот на Тимо Манинен од страна на инсиуцијата Народен правобранител беше дистрибуирана до сите државни органи, меѓународни и невладини организации.

  повеќе
 • СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА НА 27-ТА СЕДНИЦА ГО РАЗГЛЕДА И УСВОИ ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА НАРДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА 2004 ГОДИНА

  01.06.2005

  На 27 -та седница во Собранието на Република Македонија беше разгледан и усвоен Годишниот извештај за работата на Народниот правобранител за 2004 година. По повод Годишниот извештај свој говор имаше Народниот...

  повеќе
 • Извештај на Тимо Маннинен за институцијата Народен правобранител.

  16.05.2005

  Фокусот на извештајот се однесува на идентификација на приоритетните обласи за натамошен развој и унапредување на инситуцијата Народен правобранител.Независна проценка на Инситуцијата Народен правобранител.

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ГО ПРЕЗЕНТИРА ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА 2004 ГОДИНА ПРЕД КОМИТЕТОТ ЗА ОДНОСИ ПОМЕЃУ ЗАЕДНИЦИТЕ

  12.05.2005

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ГО ПРЕЗЕНТИРА ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА 2004 ГОДИНА ПРЕД КОМИТЕТОТ ЗА ОДНОСИ ПОМЕЃУ ЗАЕДНИЦИТЕ

  повеќе
 • ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА НA НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА КОНСТАТИРАНИ СОСТОЈБИ СО КРШЕЊЕ НА ПРАВАТА НА ГРАЃАНИТЕ

  09.05.2005

  ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА НA НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА КОНСТАТИРАНИ СОСТОЈБИ СО КРШЕЊЕ НА ПРАВАТА НА ГРАЃАНИТЕ ОД СТРАНА НА СУДИИТЕ НА АПЕЛАЦИОНИОТ СУД ВО ШТИП И ОСНОВНИОТ СУД ВО СТРУМИЦА

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

мај 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија