Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 25.09.2019

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ-НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ ДОМАЌИН НА ВТОРИОТ...

  повеќе
 • 12.08.2019

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ВРСКА СО ПОСЛЕДНИТЕ СЛУЧУВАЊА СО...

  повеќе
 • 26.06.2019

  ПРЕЗЕНТИРАН ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НАЦИОНАЛНИОТ...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторНовости и настани

НАГРАДА ОД „ДЕТЛА ЕКСКЛУЗИВ“ ЗА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ЛИЦАТА СО ХЕДИКЕП 07.12.2010

Скопје

НАГРАДА ОД „ДЕТЛА ЕКСКЛУЗИВ“ ЗА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ЛИЦАТА СО ХЕДИКЕП

За посебен придонес во заштитата на лицата со посебни потреби и заштитата од дискриминација, Канцеларијата на Народниот правобранител доби награда од агенцијата „Детла ексклузив“ по повод денот на лицата со хендикеп на манифестацијата „Различни, а еднакви“ што на седми декември се одржа во Универзална сала во Скопје.

Имено, Народниот правобранител ја доби статуетката за претставата „Исти на различен начин“ која зборува за разните облици на дискриминација и која покрај во Скопје се одржа и во дел од градовите каде Народниот правобранител има регионални канцеларии. Така, претставата веќе може да ја видат жителите на: Битола, Куманово, Струмица и Штип, а во наредниот период таква можност ќе имаат и жителите на Тетово и Кичево.

Пребарување

Кaлендар на настани

ноември 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 8
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија