Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 24.04.2020

  ПРЕПОРАКИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ОСТВАРУВАЊЕТО НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО ВО...

  повеќе
 • 31.03.2020

  ПРЕПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ДО ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА,...

  повеќе
 • 26.03.2020

  ПРЕПОРАКИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ СО ЛИЦАТА ЛИШЕНИ ОД СЛОБОДА ВО УСЛОВИ НА ПАНДЕМИЈА ОД...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторНовости и настани

11.12.2009

ИНФОРМАЦИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА УСЛОВИТЕ ЗА СМЕСТУВАЊЕ ВО ДЕТСКОТО ОДМОРАЛИШТЕ „ЉУБАНЦИ“

„Министерството за труд и социјална политика треба да ги преземе сите неопоходни мерки и да им обезбеди  нормални услови за живот на  бездомните лица сместени во Детското одморалиште „Љубанци“. Исто така, потребно е да се преземат и сите мерки согласно Конвенцијата за правата на детето, и на децата сместени во одморалиштето да им се обезебеди здравствена заштита, како и правата од образование.“

Ова е дел од посебната информација која се однесува на состојбите во однос на условите за сместување бездомници во Детското одморалиште „Љубанци“. Информацијата Народниот правобранител ја изготви по увидот во одморалиштето и ја достави до Министерството за труд и социјална политика.

Пребарување

Кaлендар на настани

јуни 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 24
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија