Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 03.09.2021

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

  повеќе
 • 19.08.2021

  НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ ДО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ДОСТАВИ ПРЕПОРАКА ВО...

  повеќе
 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторНовости и настани

05.11.2009

ПОСЕБЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА СОСТОЈБИТЕ СО ИЗДАВАЊЕТО НА ОДОБРЕНИЈАТА ЗА ГРАДБА ВО ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА УРБАНИЗАМ ПРИ ОПШТИНА ЦЕНТАР

Општината Центар е комплетно покриена со детални урбанистички планови со кои се уредува и хуманизира просторот, при што најголемиот дел се усвоени по донесувањето на Генералниот урбанистички план на Град Скопје во 2002 година. Целокупниот недвижен имот е изложен, односно е востановен катастарот на недвижности, но и покрај тоа се уште проблем се нумеричките податоци како еден од неопходните законски услови во постапката која претходи на издавањето на одобрение за градба„.
Ова се дел од утврдените соостојби на Народниот правобранител содржани во Посебниот извештај за сосотојбите во областа на урабнизмот и градежништвото  изготвен по увидот во Одделението за урбанизам при Општина Центар, а кој е доставен до градоначаникот на општината и Министерството за транспорт и врски.

Пребарување

Кaлендар на настани

октомври 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 6
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија