Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 03.09.2021

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

  повеќе
 • 19.08.2021

  НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ ДО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ДОСТАВИ ПРЕПОРАКА ВО...

  повеќе
 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторНовости и настани

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ И АМБАСАДОРОТ ХОЗЕ ЛУИС ХЕРЕРО, ШЕФ НА МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО СКОПЈЕ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА 02.07.2009

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ И АМБАСАДОРОТ ХОЗЕ ЛУИС ХЕРЕРО, ШЕФ НА МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО СКОПЈЕ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА

Народниот правобранител г. Иџет Мемети и амбасадорот Хозе Луис Хереро, шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје потпишаа Маморандум за соработка за проектот кој ќе има за цел зајакнување и промоција на Омбудсманот како национален превентивен механизам за заштита од тортура, а ќе се реализра со поддршка на Мисијата на ОБСЕ.

„Проектот ќе започне да се реалзира од септември оваа година, а во рамките на истиот ќе се организираат низа активности како што е конференција за улогата на обудсманот како национален превентивен механизам на која се планира учество на претставници од Подкомитетот за превенција на тортура при Обединетите нации.“- рече на прес-конференцијата народниот правобранител г. Мемети.

Тој исто така најави дека во рамките на проектот ќе се организираат и тематски работилници.
„Институцијата Омбудсман е многу важна за Мисијата на ОБСЕ затоа што ги штити правата на граѓаните. Нејзината улога се темели на принципот на еднаквост и недискриминација и затоа ние ја поддржуваме. Со потпишувањето на овој меморандум имаме за цел зајакнување на институцијата Народен правобранител во поглед на заштитата од тортура, која во земјите на Европската унија е од голема важност и за неа нема дискусија, туку е нешто што мора да се спроведува.“- истакна амбасадорот Хереро.

Пребарување

Кaлендар на настани

октомври 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија