Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 25.09.2019

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ-НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ ДОМАЌИН НА ВТОРИОТ...

  повеќе
 • 12.08.2019

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ВРСКА СО ПОСЛЕДНИТЕ СЛУЧУВАЊА СО...

  повеќе
 • 26.06.2019

  ПРЕЗЕНТИРАН ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НАЦИОНАЛНИОТ...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторНовости и настани

08.04.2008

ИНФОРМАЦИЈА ВО ВРСКА СО ПОСТАПКАТА ЗА ИЗРАБОТКА И ОДБРАНА НА МАГИСТЕРСКИОТ ТРУД НА ПОСЛЕДИПЛОМСКИТЕ СТУДИИ

“Прецизно да се дефинира постапката за изработка и одбрана на магистерскиот труд без да се остават отворени прашања што доведуваат до субјективно и неправилно одлучување и да се уреди процедурата во случај кога само еден од членовите на комисијата за одбрана на магистерскиот труд има забелешки и спротивставено мислење за трудот”.

Ова се дел од препораките од информацијата во врска со постапката за изработка и одбрана на магистерскиот труд на последипломските студии што Народниот правобранител ја испрати до Министерството за образование и наука, до Првиот приватен универзитет ФОН, универзитетите “Св. Кирил и Методиј” во Скопје и “Св. Климент Охридски” во Битола, до Државниот универзитет во Тетово, Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово, до Американскиот колеџ во Скопје и до Првиот приватен Европски универзитет-Скопје.

<Информацијата е резултат од истражувањето што по поднесените преставки од повеќе студенти го направи Народниот правобранител согласно програмата за работа.


Пребарување

Кaлендар на настани

ноември 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 6
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија