Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 24.04.2020

  ПРЕПОРАКИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ОСТВАРУВАЊЕТО НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО ВО...

  повеќе
 • 31.03.2020

  ПРЕПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ДО ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА,...

  повеќе
 • 26.03.2020

  ПРЕПОРАКИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ СО ЛИЦАТА ЛИШЕНИ ОД СЛОБОДА ВО УСЛОВИ НА ПАНДЕМИЈА ОД...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторНовости и настани

15.07.2005

Избрани заменици на народниот правобранител

Собранието на Република Македонија  на седница одржана на 15 јули 2005 година изврши избор на заменици на Народниот правобраниел. За заменици на Народнио правобранител се избрани:

 1. ЛИЛЈАНА ИЛИЕВСКА, дипломиран правник од Битола, која ќе раководи со канцеларијата во Битола како подрачна организациона единица на Народниот правобранител;
 2. ДАУТ СЕЛИМИ, дипломиран правник од Кичево, кој ќе раководи со канцеларијата во Кичево како подрачна организациона единица на Народниот правобранител;
 3. НАСЕР ВЕСЕЉИ, дипломиран правник од Куманово, кој ќе раководи со канцеларијата во Куманово како подрачна организациона единица на Народниот правобранител;
 4. МАРИНА ОБАДИЌ, дипломиран правник од Тетово, која ќе раководи со канцеларијата во Тетово како подрачна организациона единица на Народниот правобранител;
 5. СЛАВЈАНКА МИХАИЛОВИЌ, дипломиран правник од Струмица, која ќе раководи со канцеларијата во Струмица како подрачна организациона единица на Народниот правобранител и 
 6. РАЈНА ПАНОВСКА, дипломиран правник од Штип, која ќе раководи со канцеларијата во Штип како подрачна организациона единица на Народниот правобранител.

 


Пребарување

Кaлендар на настани

јуни 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија