Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 24.04.2020

  ПРЕПОРАКИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ОСТВАРУВАЊЕТО НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО ВО...

  повеќе
 • 31.03.2020

  ПРЕПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ДО ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА,...

  повеќе
 • 26.03.2020

  ПРЕПОРАКИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ СО ЛИЦАТА ЛИШЕНИ ОД СЛОБОДА ВО УСЛОВИ НА ПАНДЕМИЈА ОД...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторНовости и настани

ИЗБРАНИ НОВИ ЗАМЕНИЦИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ 22.07.2013

Скопје

ИЗБРАНИ НОВИ ЗАМЕНИЦИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Собранието на Република Македонија ги избра шесте нови заменици на регионалнте канцеларии на народниот правобранител, како и еден заменик во  канцеларијата во Скопје.

За заменик народен правобранител во канцеларијата во Скопје е избрана Васка Бајрамовска Мустафа, за канцеларијата во Битола е избран Васил Јовановски, додека во Струмица Славчо Тимов. Во наредните осум години заменик народен правбранител во канцеларијата во Штип ќе биде Елена Ѓоргоноска Маневска, во Тетово Ирина Стојановска. Втор мандат на местото заменик народен правобранител во канцелариите во Куманово и Кичево добија Насер Весели и Даут Селими.

Пребарување

Кaлендар на настани

јуни 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 5
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија