Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 24.04.2020

  ПРЕПОРАКИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ОСТВАРУВАЊЕТО НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО ВО...

  повеќе
 • 31.03.2020

  ПРЕПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ДО ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА,...

  повеќе
 • 26.03.2020

  ПРЕПОРАКИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ СО ЛИЦАТА ЛИШЕНИ ОД СЛОБОДА ВО УСЛОВИ НА ПАНДЕМИЈА ОД...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторНовости и настани

09.12.2011

Скопје

10-ТИ ДЕКЕМВРИ – ДЕН НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА

Денешниот ден – Денот на човековите права, оваа година го посветуваме на бранителите на човековите права и на медиумите, кои во своето функционирање имаат суштинско значење за промоцијата на човековите права како и за јакнење на свеста за начинот на нивната заштита.
Човековите права се основа за градење слобода, мир и правда. Бранителите на човековите права играат суштинска улога во заштитата од какви било повреди и за почитување на универзалниот принцип на еднаквост.
Одбележувајќи го денешниот ден, Народниот правобранител потсетува на потребата за поголема промоција и заштита на човековите слободи и права во нашето општество, како и за обврската на државата се повеќе да ги поддржува активностите за постигнување на овие цели.
Денот на човековите права претставува добра можност за поздравување на сите активности на познатите и непознати бранители на човекови права, што треба да претставува инспирација за сите нас во насока на јакнење на нашите напори за поголем ангажман на овој план.

    
      НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ
      

 


Пребарување

Кaлендар на настани

јуни 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 10
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија