Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 15.10.2020

  ПОТСЕТУВАЊЕ И ПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 15 ОКТОМВРИ -...

  повеќе
 • 09.10.2020

  СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД НЕДЕЛАТА НА ДЕТЕТО

  повеќе
 • 06.10.2020

  ПОТСЕТУВАЊЕ И ПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 6 ОКТОМВРИ - СВЕТСКИОТ...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторМеѓународни активности

 • 20-22.06.2006, Белфаст, Северна ИрскаУЧЕСТВО НА Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА “УЛОГАТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО КОНФЛИКТНИ И ПОСТ-КОНФЛИКТНИ“

  20.06.2006

  Од 20-22 Јуни 2006 година во Белфаст-Северна Ирска ќе се одржи Тркалезна маса на тема “Улогата на националните институции за човекови права во конфликтни и пост-конфликтни состојби” во организација на Високиот...

  повеќе
 • 11-13.06.2006, Виена, АвстријаУЧЕСТВО НА Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ОМБУДСМАНИ ОРГАНИЗИРАНА ОД СТРАНА НА ИНТЕРАНЦИОНАЛНИОТ ОМБУДСМАН ИНСТИТУТ

  11.06.2006

  Народниот правобранител на Реублика Македонија, Г.Иџхет Мемети, од 11 до 13 јуни престојува во Виена на Меѓјународна Конференција на Омбудсмани организирана од страна на Интеранционалниот Омбудсман Институт...

  повеќе
 • 01-03.06.2006, Сирос, Грција

  01.06.2006

  Од 01 до 03 јуни 2006 г. Народниот правобранител на Република Македонија г. Иџет Мемети присуствуваше на  регионалниот семинар за градење на капацитети, организиран од програмата Еуномија на Омбудсманот на...

  повеќе
 • 19-25.03.2006, ШведскаСТУДИСКА ПОСЕТА НА ПАРЛАМЕНТАРНИОТ ОМБУДСМАН ВО ШВЕДСКА.

  19.03.2006

  Од 19 до 25 март 2005 година народниот правобранител на Република Македонија, г.Иџет Мемети оствари студиска посета на Парламентарниот омбудсман на Кралството Шведска. Посетата беше планирана и се изведе во...

  повеќе
 • 28.11.2005, Париз, Франција УЧЕСТВО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА 4-ОТ КОНГРЕС НА МЕЃУНАРОДНАТА АСОЦИЈАЦИЈА НА ОМБУДСМАНИ ОД ФРАНКОФОНСКИТЕ ЗЕМЈИ

  28.11.2005

  Народниот правобранител на Република Македонија како член со право на глас на Интернационалната асоцијација на омбудсмани од франкофонските земји учествува на 4-от Конгрес на Асоцијацијата кој се одржува во...

  повеќе
 • 20.10.2005, Нови Сад, Србија и Црна Гора МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА “ОМБУДСМАНОТ ВО МУЛТИ-КУЛТУРНИТЕ ОПШТЕСТВА”

  20.10.2005

  Во организација на Омбудсманот на Војводина и Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ) беше организирана меѓународна конференција на тема “Омбудсманот во мулти-културните општества” на која со...

  повеќе
 • 24-27.09.2005, Софија, Р. Бугарија ОБУКА НА ТЕМА “ОМБУДСМАН ИНСТИТУЦИИТЕ И ПРАВАТА НА МАЛЦИНСТВАТА”

  24.09.2005

  Во организација на Европскиот центар за малцински прашања (ЕЦМИ) од 24 до 27 септември 2005 гоина во Софија-Бугарија се одржа обука на тема “Омбудсман институциите и правата на малцинствата” на која учествуваа...

  повеќе
 • 24.09.2005, Вилниус, ЛитванијаВОНРЕДНО ГЕНЕРАЛНОТО СОБРАНИЕ НА ЕОИ ВО ВИЛНИУС, ЛИТВАНИЈА

  24.09.2005

  Европски омбудсман институт (ЕОИ) на 24.09.2005 година во Вилниус-Литванија го одржа вонредното Генерално Собрание заради усвојување на новиот Статут на оваа организација. Народниот правобранител на Република...

  повеќе
 • 14-18.06.2005, Казан, Р. Татарстан, Руска ФедерацијаУЧЕСТВО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ОМБУДМСАНИ ВО КАЗАН, РЕПУБЛИКА ТАТАРСТАН, РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА.

  14.06.2005

  Од 14.06 - 18.06 Народниот правобранител учествуваше на Меѓународната Конференција на Омбудмсани во Казан, Република Татарстан, Руска Федерација. Главна тема на конференцијата беше “Можниот придонес на...

  повеќе
 • 09 - 12.06.2005, Тирана, Р. АлбанијаНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА ОМБУДСМАНОТ НА АЛБАНИЈА Г. ЕРМИР ДОБИЈАНИ

  09.06.2005

  Од 09.06 - 12.06 - Народниот правобранител г. Иџет Мемети со двајца заменици од Канцеларијата на Народнио правобранител во Скопје во официјална посета на Омбудсманот на Албанија. Во текот на престојот Народниот...

  повеќе
 • 09 - 12.06.2005, Лемос, Преспа, Северна Грција ПРЕТСТАВНИЦИ ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ УЧЕСТВУВАА НА СЕМИНАР ВО ЛЕМОС, ПРЕСПА, СЕВЕРНА ГРЦИЈА

  09.06.2005

  Од 09.06 -12.06  Претставници на Канцеларијата на Народниот правобранител учествуваа на Семинарот “Постапување по претставките од животната средина” организиран од страна на Омбудсманот на Грција во рамките на...

  повеќе
 • 09-11.05.2005, Белград, Србија и Црна Гора УЧЕСТВО НА ЗАМЕНИК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА СЕМИНАР ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЦЕНТАРОТ ЗА ДЕТСКИ ПРАВА ВО СРБИЈА И ЦРНА ГОРА

  09.05.2005

  Makedonski Description

  повеќе
 • 29.03 - 02.04. 2005, Копенхаген, ДанскаУЧЕСТВО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА 9-ТАТА ОКРУГЛА МАСА НА ЕВРОПСКИТЕ ОМБУДСМАНИ

  29.03.2005

  Од 29.03 до 02.04  Народниот правобранител учествуваше на на 9-тата Округла маса на Европските Омбудсмани и на прославата по повод 50- годишнината од востановувањето на Парламентарниот омбудсман на Кралството...

  повеќе
 • 23 - 25.02.2005, Р. Грција ПОСЕТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА ОМБУДСМАНОТ НА РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА

  23.02.2005

  Од 23-25 февруари Народниот правобранител на Република Македонија г. Иџет Мемети е во прва официјална посета на Канцеларијата на Омбудсманот на Република Грција.Цел на посетата  е размена на искуства од...

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

октомври 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија