Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 15.10.2020

  ПОТСЕТУВАЊЕ И ПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 15 ОКТОМВРИ -...

  повеќе
 • 09.10.2020

  СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД НЕДЕЛАТА НА ДЕТЕТО

  повеќе
 • 06.10.2020

  ПОТСЕТУВАЊЕ И ПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 6 ОКТОМВРИ - СВЕТСКИОТ...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторМеѓународни активности

 • 12-14.04.2008, Киев, УкраинаМАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО КИЕВ

  12.04.2008

  Народниот правобранител на Република Македонија г. Иџет Мемети од 12 до 14 април учествуваше на дводневната конференција насловена како: “Модерните предизвици за човековите права и слободи” што се одржа во...

  повеќе
 • ПРЕСТАВНИЦИ ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН НА РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА: “ПРАВАТА НА ЛИЦАТА ЛИШЕНИ ОД СЛОБОДА

  09.04.2008

  Преставници од канцеларијата на народниот правобранител учествуваа на дводневна работилница на тема: “Правата на лицата лишени од слобода - Улогата на националните структури: кои се механизмите на Опционалниот...

  повеќе
 • 30-31.03.2008, Софија, Р. БугаријаНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНИТЕ ОД ДОГОВОРОТ ВО ЛИСАБОН

  30.03.2008

  Во организација на омбудсманот на Република Бугарија г. Гино Ганев на 30 и 31 март во Софија се одржа еднодневна конференција за човековите права и лисабонскиот договор под наслов “Законски норми во живот”.На...

  повеќе
 • 28 - 29.2.2008, Стразбур СЕМИНАР ЗА УЛОГАТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ТЕЛА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА РАСИЗМОТ И РАСНАТА ДИСКРИМИНИЦИЈА

  28.02.2008

  Европскиот комитет против расизам и нетолеранција во периодот од 28 и 29 февруари во Стразбур организираше семинар за улогата на националните тела за спречување на расизмот и расната дискриминација на кој...

  повеќе
 • 07.01.2008, Арагон, ШпанијаПОСЕТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА ОМБУДСМАНИТЕ НА КАТАЛОНИЈА И НА АРАГОН - КРАЛСТВО ШПАНИЈА

  07.01.2008

  Македонскиот Омбудсман г. Иџет Мемети од 7 до 11 јануари престојуваше во возвратна посета на неговиот колега омбудсманот на Каталонија со седиште во Барселона г. Рафаел Рибо, како и на омбудсманот на Арагон  г...

  повеќе
 • 09-18.12.2007 Бамако, МалиПЕТТИ КОНГРЕС НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИ И МЕДИЈАТОРИ ВО БАМАКО-МАЛИ

  09.12.2007

  Од 09 до 18 декември во Бамако, Мали се одржа Петтиот конгрес на Омбудсманите и медијаторите од земјите членки на Франкофонијата - АОМФ.На конгресот  на кој учествуваше и македонскиот Омбудсман г...

  повеќе
 • 07-09.12.2007, Нафплион, Р. Грција СЕМИНАР ЗА ТЕШКОТИИТЕ СО КОИ СЕ СООЧУВА РОМСКАТА ПОПУЛАЦИЈА, ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ ЕУНОМИЈА И ГРЧКИОТ ОМБУДСМАН ВО НАФПЛИОН, РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА

  07.12.2007

  “Укинување на бариерите за социјално вклучување на ромската популација” беше темата на семинарот кој од седми до девети декември се одржа во Нафплион, Република Грција, а во организација на проектот Еуномија и...

  повеќе
 • ПРЕСТАВНИЦИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА ШЕСТИОТ СЕМИНАР НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОМБУДСМАНИ НА ДРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА И НА ДРЖАВИТЕ КАНДИДАТИ

  14.10.2007

  Преставници од канцеларијата на Народниот правобранител на Република Македонија од 14 до 17 октомври учествуваа на Шестиот семинар на националните омбудсмани на државите членки на Европската унија и на државите...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ИЏЕТ МЕМЕТИ НА РЕГИОНАЛЕН СОСТАНОК НА МЕДИЈАТОРИТЕ И ОМБУДСМАНИТЕ НА ЗЕМЈИТЕ ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПАЧЛЕНКИ НА АОМФ ВО СОФИЈА

  27.09.2007

  Народниот правобранител на Република Македонија Иџет Мемети од 27 до 29 септември учествуваше на Регионалниот состанок на медијаторите и омбудсманите на земјите од Југоисточна Европа, членки на Асоцијацијата на...

  повеќе
 • ДЕЛЕГАЦИЈА ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПРИСУСТВУВАШЕ НА ГОДИШНИОТ СОСТАНОК НА ЕНОК ВО БАРСЕЛОНА

  19.09.2007

  Во организација на Каталонскиот омбудсман од 19 до 21 септември во Браселона се одржа редовниот годишен состанок на  Европската мрежа на омбудсмани за деца-ЕНОК на која присуствуваа преставници од канцеларијата...

  повеќе
 • МАКЕДОНСКИОТ ОБУДСМАН ИЏЕТ МЕМЕТИ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО СОФИЈА, РЕПУБЛИКА БУГАРИЈАЗаконитост во работата и добро административно работење услов за квалитетни услуги за граѓаните

  17.09.2007

  Од 17 до 18 септември македонскиот Омбудсман Иџет Мемети учествуваше на меѓународната конференција што се одржа во Софија- Република Бугарија, а која беше организирана од страна на проектот ЕУНОМИА под наслов...

  повеќе
 • ЕВРОПСКИ ФОРУМ ЗА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО 01-04.06.2007, Берлин, Германија

  01.06.2007

  Делегација од канцеларијата на Народниот правобранител на Република Македонија на четврти јуни учествуваше на првиот состанок на Европскиот форум за правата на детето, кој се одржа во Берлин, а во организација...

  повеќе
 • ПРЕСТАВНИЦИ ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН НА РАБОТИЛНИЦА ВО БЕЛГРАД НА ТЕМА: “ПОЛОЖБАТА НА ЖЕНАТА ВО РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН” Поголема економска независност на жената

  14.05.2007

  Преставници од канцеларијата на Народниот правобранител  учествуваа на работилница на тема “Положбата на жената во регионот на западен балкан” што се одржа од 14 до 15 мај во Белград, а во организација на...

  повеќе
 • 24.04.2007

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ЕВРОПСКИТЕ ОМБУДСМАНИ И НА КОМЕСАРОТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА ВО АТИНА

  12.04.2007

  Македонскиот омбудсман г. Иџет Мемети од 12 до 13 април учествува на 10 - та Тркалезна маса на Европските Омбудсмани и на Комесарот за човекови права на Советот на Европа, што се одржува во Атина, Република...

  повеќе
 • 29-30.03.2007, Виена, АвстријаДОПОЛНИТЕЛЕН СОСТАНОК ЗА ЧОВЕКОВАТА ДИМЕНЗИЈА

  29.03.2007

  На 29 и 30 март 2007 г. во Виена Народниот правобранител присуствуваше на еден од дополнителните состаноци за човековата димензија во организација на Канцеларијата за демократски институции и човекови права...

  повеќе
 • ОД 27 ДО 29 НОЕМВРИ ВО БЕЛГИЈА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН г.ИЏЕТ МЕМЕТИ НА РЕДОВНИОТ АДМИНИСТРАТИВЕН СОВЕТ НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМУДСМАНИ И МЕДИЈАТОРИ НА ФРАНКОФОНСКИТЕ ЗЕМЈИ

  27.11.2006

  Од 26 до 30 ноември во Намур-Белгија, Асоцијацијата на омбдусмани и медијатори од франкофонските земји, во која народниот правобранител на Република Македонија е редовен член, го одржа Административниот совет...

  повеќе
 • 09 - 12.10.2006, Варшава - Полска КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ВАРШАВА-ПОЛСКА Промоција на толеранцијата и недискриминацијата

  09.10.2006

  “Имплементација на хуманата димензија” беше насловот на  Конференцијата која од 9 до 12 октомври се одржа во Варшава - Полска во организација на Одделението за човекови права на ОБСЕ,  на која како набљудувач...

  повеќе
 • 26-29.09.2006, Атина, Грција ГОДИШЕН СОСТАНОК НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ОМБУДСМАНИ ЗА ДЕЦА-ЕНОК ВО АТИНА РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА Поголема заштита на децата врвен приоритет

  26.09.2006

  Во организација на Омбудсманот на Република Грција од 26 до 28 септември во Атина се одржа годишниот состанок на Европската мрежа на омбудсмани за деца-ЕНОК.  На состанокот присуствуваа преставници на 27 земји...

  повеќе
 • 27-28.07.2006 Софија, Р. БугаријаМЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ОМБУДСМАН-МОЌ ПРЕКУ ЕТИКАТА И ПОЧИТУВАЊЕТО, НЕЗАВИСНОСТ ОД И ПОВРЗАНОСТ СО ЗАКОНОДАВНАТА, ИЗВРТШНАТА И СУДСКАТА ВЛАСТ

  27.07.2006

  На 27.07.2006 година во Софија, Р. Бугарија, Народниот правобранител учествуваше на Меѓународната конференција „Омбудсман-моќ преку етиката и почитувањето, независност од и поврзаност со законодавната,...

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

октомври 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија