Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 15.10.2020

  ПОТСЕТУВАЊЕ И ПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 15 ОКТОМВРИ -...

  повеќе
 • 09.10.2020

  СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД НЕДЕЛАТА НА ДЕТЕТО

  повеќе
 • 06.10.2020

  ПОТСЕТУВАЊЕ И ПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 6 ОКТОМВРИ - СВЕТСКИОТ...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторМеѓународни активности

 • 01-02.02.2010 година, Париз, ФранцијаНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „ПРАВАТА НА ЧОВЕКОТ - УНИВЕРЗАЛНИ ПРИНЦИПИ И РЕГИОНАЛНИ ГАРАНЦИИ“

  01.02.2010

  На први и втори февруари во Париз се одржа меѓународна конференција на тема: „Правата на човекот - универзални принципи и регионални гаранции“ на која учествуваше и народниот правобранител на Република...

  повеќе
 • 14-15 12. 2009, Атина Република Грција НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ТРЕТАТА СРЕДБА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИТЕ ОД МЕДИТЕРАНОТ

  28.12.2009

  „Пристап до местата каде слободата на движење е ограничена“ беше темата на која говореше народниот правобранител на Република Македонија г. Иџет Мемети на третата средба на Асоцијацијата на омбудсманите од...

  повеќе
 • 9-10.12.2009 Тирана, Република АлбанијаНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ТИРАНА

  09.12.2009

  „Човековите права, добро владеење и овластувањата на омбудсманот“ беше темата на Меѓународната конференција која се одржа во Тирана, Република Албанија, на која учествуваше и македонскиот омбудсман г...

  повеќе
 • 05-06.11.2009, СтразбурНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ПРВАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕВЕНТИВНИ МЕХАНИЗМИ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ ОД ТОРТУРА

  05.11.2009

  Од пети до шести ноември годинава во Стразбур се одржа првата конференција на националните превентивни механизми за спречување од тортура во Европа на која учествуваше и народниот правобранител г. Иџет Мемети...

  повеќе
 • 07-09.09.2009 Квебек, КанадаНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ШЕСТИОТ КОНГРЕС НА ОМБУДСМАНИ И МЕДИЈАТОРИ НА ЗЕМЈИТЕ ОД ФРАНКОФОНИЈАТА

  07.09.2009

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети повторно беше избран за член на Административниот совет на омбудсмани и медијатори на земјите од Франкофонијата (АОМФ) на шестиот конгрес на оваа асоцијација што од седми...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ОМБУДСМАН ИНСТИТУТ И ДВЕСТЕ ГОДИШНИНАТА ОД ВОСТАНОВУВАЊЕТО НА ОМБУДСМАНОТ ВО КРАЛСТВОТО ШВЕДСКА

  08.06.2009

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети од 8 до 12 јуни учествуваше на деветата конференција организирана од страна на  Интернационалниот Омбудсман Инстутут  и шведскиот парламентарен Омбудсман на која воедно се...

  повеќе
 • 21-23.05.2009 Анкара, Република ТурцијаНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

  21.05.2009

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети од 21 до 23 мај учествуваше на Меѓународната конференција за човекови права што под покровителство на премиерот на Турција г. Реџеп Таип Ердоган се одржа во...

  повеќе
 • 19-20.05.2009, Дубровник, Република ХрватскаГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПРАВОБРАНИТЕЛИТЕ ЗА ДЕЦА ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

  19.05.2009

  Со потпишување на меморандум за соработка на мрежата „CRONSEE“ и Изјавата на ЕНОК за прифаќање на предлогот на Опционалниот протокол на Конвенцијата за правата на детето, заврши Годишната коференција на...

  повеќе
 • РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ФАКУЛТАТИВНИОТ ПРОТОКОЛ КОН КОНВЕНЦИЈАТА ПРОТИВ ТОРТУРА

  22.04.2009

  “Гледано од аспект на надлежностите на Институцијата Народен правобранител во Република Македонија, постои цврста основа за успешно справување со овој феномен но сепак постои потреба од зајакнување на неговите...

  повеќе
 • 06-07.04.2009 Пафос, Република КипарНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ОМБУДСМАНИТЕ ОД ЗЕМЈИТЕ ЧЛЕНКИ И ЗЕМЈИТЕ КАНДИДАТИ ЗА ЧЛЕНСТВО ВО ЕВРОПСКАТА УНИЈА

  06.04.2009

  Миграцијата, правото на азил, постапката за добивање азил, како и заштитата од дискриминација на азилантите беа главни теми на дводневната конференција на омбудсманите на земјите членки, како и земјите...

  повеќе
 • 9-10.03.2009,Тирана, Република Албанија НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ТИРАНА, РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА СО НАСЛОВ: „ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИТЕ - ШТО МОЖЕ ОМБУДСМАНОТ ДА СТОРИ?“

  09.03.2009

  „Пристап до информациите и што може омбудсманот да стори“ беше тема на дводневната конференција што се одржа во Тирана, Република Албанија, организирана од страна на канцелариите на омбудсманите на Република...

  повеќе
 • 10-12.02.2009 Талин, ЕстонијаНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ ВО ПОСЕТА НА КАНЕЛАРИЈАТА НА ОМБУДСМАНОТ НА ЕСТОНИЈА

  10.02.2009

  Народниот правобранител г. Иџет Mемети од десетти до 12 февруари престојуваше во дводневна посета на Kанцеларијата на  Комесарот за правда (Oмбудсманот) на Естонија, во рамките на која имаше билатерална средба...

  повеќе
 • 18-19.12, 2008, Марсеј, Франција КАНЦЕЛАРИЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН ЧЛЕНКА НА МРЕЖАТА НА МЕДИЈАТОРИ И ОМБУДСМАНИ ОД МЕДИТЕРАНОТ

  18.12.2008

  Канцеларијата на Народниот правобранител на Република Македонија стана членка на Мрежата на медијатори и омбудсмани од Медитеранот на состанокот кој од 18 до 19 декември годинава се одржа во Марсеј, Република...

  повеќе
 • 15-17.12.2008, Тирана, АлбанијаНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА

  15.12.2008

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети од 15 до 17 декември учествуваше на Меѓународна конференција на тема: “Заштита на правата на потрошувачите,, која се одржа во Тирана, Република Албанија, а во организација...

  повеќе
 • 17-18.11. 2008 Рабат, МарокоНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА СОСТАНОК НА АДМИНИСТРАТИВНИОТ СОВЕТ НА ОМБУДСМАНИТЕ И МЕДИЈАТОРИТЕ ОД ЗЕМЈИТЕ ЧЛЕНКИ НА ФРАНКОФОНИЈАТА

  17.11.2008

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети на 17 и 18 ноември учествуваше на состанокот на Административниот совет на Омбудсманите и медијаторите од земјите членки на Франкофонијата кој се одржа во Рабат, Мароко.На...

  повеќе
 • 06.11.2008

  повеќе
 • 25-27.09.2008, Република Србија КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЗАШТИТА НА ИНДИВИДУАЛНИТЕ И КОЛЕКТИВНИТЕ ПРАВА НА НАЦИОНАЛНИТЕ МАЛЦИНСТВА

  25.09.2008

  “Заштита на индивидуалните и колективните права на националните малцинства и надзорот над остварувањето„ беше главната тема на дводневната конференција која од 25 до 27 септември во организација на Омбудсманот...

  повеќе
 • 27.06.2008, Будимпешта, УнгаријаМАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО БУДИМПЕШТА

  27.06.2008

  „Предзвиците и проблемите со кои се соочуваат Омбудсманите од земјите со кревка демократија- како што се оние од Бaлканот и како тие да се разрешат?„Ова беше клучна тема на која на 27 јуни во Будимпешта...

  повеќе
 • 05 - 09.05. 2008, Берлин, Германија МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА СТУДИСКА ПОСЕТА ВО РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА

  05.05.2008

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети од 5 до 9 мај беше во тридневна студиска посета на Република Германија организирана од Фондацијата “Конрад Аденауер”.
  Во рамките на посетата делегацијата имаше средби со...

  повеќе
 • 13-15.04. 2008, Гент, БелгијаПРЕСТАВНИЦИ ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОБУДСМАН НА ДЕСЕТ ГОДИШНИНАТА ОД ВОСТАНОВУВАЊЕТО НА ОМБУДСМАНОТ НА ГЕНТ, БЕЛГИЈА

  13.04.2008

  “Какво е влијанието на Омбудсманот”? “Каква е неговата соработка со медиумите, граѓаните, администрацијата”? Ова се само дел од темите на кои се дискутираше на конференцијата во Гент, Белгија организирана по...

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

октомври 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија