Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 25.09.2019

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ-НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ ДОМАЌИН НА ВТОРИОТ...

  повеќе
 • 12.08.2019

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ВРСКА СО ПОСЛЕДНИТЕ СЛУЧУВАЊА СО...

  повеќе
 • 26.06.2019

  ПРЕЗЕНТИРАН ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НАЦИОНАЛНИОТ...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторМеѓународни активности

 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА СЕДМИОТ КОНГРЕС НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИ И МЕДИЈАТОРИ НА ЗЕМЈИТЕ ОД ФРАНКОФОНИЈАТА

  16.11.2011

  Од 16 до 18 ноември во Луксембург се одржа Седмиот конгрес на Асоцијацијата на омбудсмани и медијатори од земјите на Франкофонијата (АОМФ) на кој учествуваше и македонскиот омбудсман г. Иџет Мемети.

  повеќе
 • ОСМИ НАЦИОНАЛЕН СЕМИНАР НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ОМБУДСМАНИ

  21.10.2011

  „Усогласувањето на националните законодавства на земјите во Европа со европските регулативи - намалување на разликите помеѓу националните и европските политики и олеснување на пристапот до институциите за...

  повеќе
 • НАЦИОНАЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ДИСКУТИРАА ЗА НАЧИНИТЕ ЗА ОЛЕСНУВАЊЕ НА РАБОТАТА НА ЕВРОПСКИОТ СУД ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

  21.09.2011

  По покана и во организација на Советот на Европа, Директорат за човекови права и Националниот омбудсман на Кралството Шпанија, Народниот правобранител г. Иџет Мемети учествуваше на тркалезна маса на...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ ЗБОРУВАШЕ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ ИСКУСТВА ВО ПОГЛЕД НА ЗАШТИТАТА НА ПРАВАТА НА РОМИТЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈА СО НАСЛОВ: „РОМИТЕ - ЕВРОПСКО ПРАШАЊЕ“

  10.11.2010

  „Ромите се најмаргинализираната група во Европа и се поставува прашањето: Дали тоа што е направено досега ја промени нивната состојба? Дали ги надминаа нивните проблеми и дали прашањето за Ромите се постави на...

  повеќе
 • РЕГИОНАЛНА ТРКАЛЕЗНА МАСА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕВЕНТИВНИ МЕХАНИЗМИ ПОД ОПКАТ

  20.10.2010

  Во организација УНДП Регионалниот центар од Братислава, УНДП Хрватска, Асоцијацијата за превенција на тортура и Канцеларијата на Омбудсманот на Република Хрватска од 20 до 22 октомври во Цриквеница, Република...

  повеќе
 • ОДРЖАНО РЕДОВНО СОБРАНИЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ОМБУДСМАН ИНСТИТУТ ЗА ЕВРОПА НА КОЕ УЧЕСТВУВАШЕ И НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ

  04.10.2010

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети учествуваше на редовното собрание на Интернационалниот омбудсман институт за Европа, што на четврти и петти октомври се одржа во Барселона, Кралството Шпанија, а на кое...

  повеќе
 • РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ОМБУДСМАНИТЕ ОД ПОРАНЕШНИТЕ ЈУГОСЛОВЕНСКИ РЕПУБЛИКИ

  19.09.2010

  Од 19 до 22 септември во Република Словенија се одржа регионална конференција на омбудсманите од поранешните југословенски републики на која беше разговарано за статусот на државјаните од екс-југословенските...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ ВО ПОСЕТА НА КАЕН, ДОЛНА НОРМАНДИЈА

  12.09.2010

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети и г. Алан Туре претседател на бордот на Меѓународниот институт за човекови права и мир од Каен  областа Долна Нормандија во Франција во рамките на посетата на македонскиот...

  повеќе
 • ДВОДНЕВЕН ТРЕНИНГ ЗА НАЧИНОТ НА ИЗГОТВУВАЊЕ НА ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ ОД РАБОТАТА НА ОМБУДСМАНИТЕ

  22.06.2010

  Искуствата во изготвувањето на годишниот извештај од работата на Омбудсманот, методологијата и начинот на неговата подготовка ги презентираше македонскиот одмбудсман г. Иџет Мемети на дводневниот тренениг, што...

  повеќе
 • 14-15.06.2010, Мадрид ЧЕТВРТА СРЕДБА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИТЕ ОД МЕДИТЕРАНОТ

  14.06.2010

  „Имиграцијата и човековите права, предизвик за омбудсман институциите“ беше темата на која се дебатираше на четвртата средба на  Асоцијацијата  на омбудсманите од Медитеранот што на 14 и 15 јуни се одржа во...

  повеќе
 • 19-21.05.2010 Бања Лука, Република СрпскаПРЕTСТАВНИЦИ ОД КАНЦЕЛАРИЈAТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН УЧЕСТВУВАА НА ГОДИШНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ОМБУДСМАНИТЕ ЗА ДЕЦА ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

  19.05.2010

  Од 19 до 21 мај годинава во Бања Лука во организација на Омбудсманот за деца во Република Српска се одржа петтата редовна годишна конференција на Омбудсманите за деца од југоисточна Eвропа (CRONESEE), а на која...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈАТА

  18.05.2010

  Од 17 до 18 мај годинава во Сараево, Босна и Херцеговина се одржа регионална конференција на омбудсманите на која учествуваше и Народниот правобранител на Република Македонија г. Иџет Мемети, а на која стана...

  повеќе
 • 01-02.02.2010 година, Париз, ФранцијаНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „ПРАВАТА НА ЧОВЕКОТ - УНИВЕРЗАЛНИ ПРИНЦИПИ И РЕГИОНАЛНИ ГАРАНЦИИ“

  01.02.2010

  На први и втори февруари во Париз се одржа меѓународна конференција на тема: „Правата на човекот - универзални принципи и регионални гаранции“ на која учествуваше и народниот правобранител на Република...

  повеќе
 • 14-15 12. 2009, Атина Република Грција НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ТРЕТАТА СРЕДБА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИТЕ ОД МЕДИТЕРАНОТ

  28.12.2009

  „Пристап до местата каде слободата на движење е ограничена“ беше темата на која говореше народниот правобранител на Република Македонија г. Иџет Мемети на третата средба на Асоцијацијата на омбудсманите од...

  повеќе
 • 9-10.12.2009 Тирана, Република АлбанијаНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ТИРАНА

  09.12.2009

  „Човековите права, добро владеење и овластувањата на омбудсманот“ беше темата на Меѓународната конференција која се одржа во Тирана, Република Албанија, на која учествуваше и македонскиот омбудсман г...

  повеќе
 • 05-06.11.2009, СтразбурНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ПРВАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕВЕНТИВНИ МЕХАНИЗМИ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ ОД ТОРТУРА

  05.11.2009

  Од пети до шести ноември годинава во Стразбур се одржа првата конференција на националните превентивни механизми за спречување од тортура во Европа на која учествуваше и народниот правобранител г. Иџет Мемети...

  повеќе
 • 07-09.09.2009 Квебек, КанадаНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ШЕСТИОТ КОНГРЕС НА ОМБУДСМАНИ И МЕДИЈАТОРИ НА ЗЕМЈИТЕ ОД ФРАНКОФОНИЈАТА

  07.09.2009

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети повторно беше избран за член на Административниот совет на омбудсмани и медијатори на земјите од Франкофонијата (АОМФ) на шестиот конгрес на оваа асоцијација што од седми...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ОМБУДСМАН ИНСТИТУТ И ДВЕСТЕ ГОДИШНИНАТА ОД ВОСТАНОВУВАЊЕТО НА ОМБУДСМАНОТ ВО КРАЛСТВОТО ШВЕДСКА

  08.06.2009

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети од 8 до 12 јуни учествуваше на деветата конференција организирана од страна на  Интернационалниот Омбудсман Инстутут  и шведскиот парламентарен Омбудсман на која воедно се...

  повеќе
 • 21-23.05.2009 Анкара, Република ТурцијаНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

  21.05.2009

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети од 21 до 23 мај учествуваше на Меѓународната конференција за човекови права што под покровителство на премиерот на Турција г. Реџеп Таип Ердоган се одржа во...

  повеќе
 • 19-20.05.2009, Дубровник, Република ХрватскаГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПРАВОБРАНИТЕЛИТЕ ЗА ДЕЦА ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

  19.05.2009

  Со потпишување на меморандум за соработка на мрежата „CRONSEE“ и Изјавата на ЕНОК за прифаќање на предлогот на Опционалниот протокол на Конвенцијата за правата на детето, заврши Годишната коференција на...

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

октомври 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија