Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 15.10.2020

  ПОТСЕТУВАЊЕ И ПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 15 ОКТОМВРИ -...

  повеќе
 • 09.10.2020

  СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД НЕДЕЛАТА НА ДЕТЕТО

  повеќе
 • 06.10.2020

  ПОТСЕТУВАЊЕ И ПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 6 ОКТОМВРИ - СВЕТСКИОТ...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторМеѓународни активности

 • ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА МУСТАФА УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПО ПОВОД 25 ГОДИНИ ОД ДОНЕСУВАЊЕТО НА КОНВЕНЦИЈАТА ЗА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО

  12.11.2014

  Во рамките на одбележувањето на јубилејот 25 години од донесувањето на Конвенцијата за правата на детето на Обединетите Нации, во Минск, Белорусија беше организирана конференцијата на тема „ Зајакнување на...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ ПРИСУСТВУВАШЕ НА ВТОРИОТ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН СИМПОЗИУМ НА ОМБУДСМАН ИНСТИТУЦИИТЕ

  21.10.2014

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети на покана на неговиот колега од Република Турција г.Нихат Омеролгу присуствуваше на вториот интернационален Симпозиум на омбудсман институциите од повеќе земји од Европа...

  повеќе
 • ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА - МУСТАФА УЧЕСТВУВАШЕ НА СЕМИНАР НА ТЕМА „ЗАШТИТА НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО“

  01.10.2014

  Заменик-народниот правобранител кој е надлежен за Одделението за заштита на правата на децата и лицата со посебни потреби г-ѓа Васка Бајрамовска - Мустафа учествуваше на семинар и оствари студиска посета кои...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ УЧЕСТВУВАШЕ НА РЕГИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА „УЛОГАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ЕВРОИНТЕГРАТИВНИТЕ ПРОЦЕСИ“

  25.09.2014

  Народниот правобранител г-н Иџет Мемети заедно со претставник од Националниот превентивен механизам на 25 и 26 септември учествуваше на Регионална работилница на тема “Улогата на Народниот правобранител во ЕУ...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ ВО ЦЕТИЊЕ

  08.07.2014

  Во организација на Институтот за културна дипломатија од Берлин и Врховниот суд на Црна Гора , во период од осми до 10 јули во Цетиње, Црна Гора се одржа Симпозиум на тема „Интердисциплинарна анализа за...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ОСМИОТ СОСТАНОК НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИТЕ НА МЕДИТЕРАНОТ

  26.06.2014

  „Зајакнување на демократијата-кои се партнерите на Омбудсманот?“ беше темата на осмиот состанок на Асоцијацијата на Омбудсманите на Медитеранот, кој се одржа во Тирана, Република Албанија, а на кој учествуваше...

  повеќе
 • РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО ДЕНАЦИОНАЛИЗАЦИЈАТА И УЛОГАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ“

  24.06.2014

  „Решавање на проблемот со денационализацијата и улогата на Народниот правобранител“ беше тема на регионалната конференција која во организација на Народниот правобранител и Инструментот за техничка помош и...

  повеќе
 • СОСТАНОК НА НПМ МРЕЖАТА ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

  26.05.2014

  Националниот превентивен механизам (НПМ), учествуваше на состанокот на НПМ мрежата од Југоисточна Европа кој се одржа во Љубљана на 26 и 27 мај.

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ ВО ПОСЕТА НА УНГАРСКИОТ КОМЕСАР ЗА ФУНДАМЕНТАЛНИ ПРАВА

  14.05.2014

  Народниот правобранител на Република Македонија г. Иџет Мемети на покана од Комесарот за фундаментални права на Република Унгарија, г. Ласло Зелеки, престојуваше во дводневна посета на канцеларијата на...

  повеќе
 • ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ОСТВАРИЈА СТУДИСКА ПОСЕТА НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА АВСТРИСКИОТ ОМБУДМАН

  28.04.2014

  Од 28 до 30 април делегација на Народниот правобранител оствари посета на австрискиот Омбудсман кој е назначен за Национален превентивен механизам, согласно Факултативниот протокол кон Конвенцијата против...

  повеќе
 • ЗАЕДНИЧКА ИЗЈАВА НА ОМБУДСМАНИТЕ ОД РЕГИОНОТ

  10.02.2014

  На 10 февруари во Љубљана во организација на Централно европската иницијатива (ЦЕИ), Советот за регионална соработка и Европската Унија се одржа состанок на омбудсманите од регионот на кој беше договорено...

  повеќе
 • РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА „КОМПЛЕМЕНТРАНОСТА ПОМЕЃУ ОМБУДСМАН ИНСТИТУЦИИТЕ И СУДСТВОТО ВО ЗАШТИТА НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА-ДОБРИ ЕВРОПСКИ ПРАКСИ“

  11.12.2013

  Народниот правобранител, Иџет Мемети, учествуваше на Регионалната конференција на тема: „Комплементарноста помеѓу Омбудсман институциите и судството во заштита на човековите права – Добри европски пракси„ ...

  повеќе
 • ОСМИ КОНГРЕС НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИ И МЕДИЈАТОРИ ОД ФРАНКОФОНИЈАТА

  10.12.2013

  Од 25 до 28 неомври во Дакар, Сенегал се одржа осмиот конгрес на членките на Асоцијацијата на омбудсмани и медијатори на Франкофонијата на кој учествуваше и народниот правобранител г. Иџет Мемети...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА СОСТАНОКОТ НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ИНСТИТУЦИИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

  10.12.2013

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети учествуваше на дводневниот состанок на новоформираната Европска мрежа на институции за човекови права, во која членува и македонскиот омбудсман.

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДЕН СЕМИНАР НА ОМБУДСМАНИТЕ ОД РЕГИОНОТ

  07.11.2013

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети учествуваше на дводневниот семинар на обудсманите на Хрватска, Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово, Србија и Македонија кој на 7 и 8 ноември се одржа во...

  повеќе
 • ЗАМЕНИК НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА МУСТАФА УЧЕСТВУВАШЕ НА ТЕМАТСКИ СОСТАНОК „ ДЕЦА ВО ДВИЖЕЊЕ-АЗИЛАНТИ“

  05.11.2013

  Заменик народен правобранител г-ѓа Васка Бајрамовска Мустафа, учествуваше на тематскиот состанок кој во организација на Омбудсманот за деца на Република Хрватска, во соработка со невладината организација...

  повеќе
 • ПРВ СОСТАНОК НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА НА КОЈА УЧЕСТВУВА И ПРЕТСТАВНИЦИ НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН

  07.10.2013

  „Која е улогата на националните институции за човекови права, телата за еднаквост и омбудсманите во спроведување на меѓународните инструменти за човекови права?“

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАБИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТУВАШЕ НА СЕМИНАР НА ТЕМА „ОДНОСОТ НА ОМБУДСМАН ИНСТИТУЦИИТЕ И ПАРЛАМЕНТОТ„

  16.09.2013

  „Односот меѓу омбудсман институциите и Парламентот“ беше тема на семинарот кој на 10 и 11 септември се одржа во Даниловград, Република Црна Гора, на кој учествуваше народниот правобранител г...

  повеќе
 • ДЕВЕТТИ НАЦИОНАЛЕН СЕМИНАР НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ОМБУДСМАНИ

  15.09.2013

  Од 15 до 17 септември во Даблин, се одржа деветиот национален семинар на европската мрежа на омбудсмани на кој се зборуваше за улогата на омбудсманите, почитувањето на нечелото на добра управа и остварување на...

  повеќе
 • ДЕВЕТТИ НАЦИОНАЛЕН СЕМИНАР НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ОМБУДСМАНИ

  15.09.2013

  Од 15 до 17 септември во Даблин, се одржа деветиот национален семинар на европската мрежа на омбудсмани на кој се зборуваше за улогата на омбудсманите, почитувањето на нечелото на добра управа и остварување на...

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

октомври 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија