Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 25.09.2019

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ-НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ ДОМАЌИН НА ВТОРИОТ...

  повеќе
 • 12.08.2019

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ВРСКА СО ПОСЛЕДНИТЕ СЛУЧУВАЊА СО...

  повеќе
 • 26.06.2019

  ПРЕЗЕНТИРАН ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НАЦИОНАЛНИОТ...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторМеѓународни активности

 • „ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА БАРАТЕЛИТЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ЗАШТИТА“ ТЕМА НА РАБОТИЛНИЦАТА НА КОЈА УЧЕСТВУВАШЕ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ

  12.11.2015

  „За целосна заштита на правата на мигрантите, неопходна е соработка на надлежните институции како на национално, така и на меѓународно ниво. Исто така, потребно е обезбедување на соодветни услови за сместување,...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ УЧЕСТВУВАШЕ НА СОСТАНОК НА РАБОТНАТА ГРУПА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА КОНВЕНЦИЈАТА ЗА ПРАВАТА НА ЛИЦА СО ИНВАЛИДНОСТ

  26.10.2015

  На 26 и 27 октомври, претставник од Народниот правобранител учествуваше на работен состанок организиран од страна на Европската мрежа на национални институции за човекови права (ENNHRI) и Управата на...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ПОДГОТВИТЕЛЕН СОСТАНОК ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА СОСТОЈБАТА СО МИГРАНТИ И СО БЕГАЛЦИ

  22.10.2015

  На 22 и 23 октомври во Белград Република Србија, Народниот правобранител г. Иџет Мемети учествуваше на подготвителен состанок во врска со за организирање на регионална конференција за состојбата со мигрантите...

  повеќе
 • „УЛОГАТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО КОНФЛИКТНИ И ПОСТ КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ“ ТЕМА НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА НА КОЈА УЧЕСТВУВАШЕ ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

  21.10.2015

  „Улогата на националните институции за човекови права во конфликтни и пост-конфликтни ситуации“ беше тема на Меѓународна конференција што на 21 и 22 октомври се одржа во Киев, Украина, а на која учествуваше...

  повеќе
 • ПРЕТСТАВНИК ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ УЧЕСТВУВАШЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ СЕ УШТЕ ПРЕДУСЛОВ ЗА ДЕМОКРАТИЈА“

  13.10.2015

  На 13 и 14 октомври, во организација на Советот на Европа, во Стразбур се одржа Конференција на тема „Слободата на изразување се уште предизвик за демократија“ на која присуствуваше претставник на Канцеларијата...

  повеќе
 • ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА-МУСТАФА НА СТУДИСКА ПОСЕТА ВО РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА

  05.10.2015

  Од 5 до 7 октомври заменик народниот правобранител г-ѓа Васка Бајрамовска-Мустафа оствари студиска посета во Република Хрватска во рамките на проектот за поддршка помош и заштита на жените жртви на семејно...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ТРЕТИОТ СИМПОЗИУМ НА ОМБУДСМАН ИНСТИТУЦИИТЕ ШТО СЕ ОДРЖА ВО АНКАРА, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА

  16.09.2015

  На 16 и 17 септември, во Анкара, Република Турција се одржа третиот Меѓународен симпозиум на Омбудсман институциите на кој учествуваше и Народниот правобранител г.Иџет Мемети.

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „ЗАКОН ЗА ЗАБРАНА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА, КАКО ДО ПОДОБРИ МЕХАНИЗМИ ЗА ЗАШТИТА„

  04.06.2015

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети учествуваше на годишна Конференција на која се дискутираше на тема „Закон за забрана од дискриминација, како до подобри механизми за заштита“ што се одржа во Сараево,...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО Г-ЃА ГЕРТРУДЕ БРИНЕК ЕДЕН ОД ОМБУДСМАНИТЕ НА АВСТРИСКИОТ ОМБУДСМАН ОДБОР

  27.04.2015

  Во рамки на посетата на Република Полска и учеството на Десеттиот национален семинар на Омбудсманите на европската мрежа што се одржа во Варшава и Краков, народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари...

  повеќе
 • 10-ТИ НАЦИОНАЛЕН СЕМИНАР НА ОМБУДСМАНИТЕ НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА

  26.04.2015

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети учествуваше на Десеtтиот национален семинар што се одржа во Варшава и Краков, Република Полска, во организација на Европската мрежа на омбудсмани и канцеларијата на...

  повеќе
 • НАЦИОНАЛНИОТ ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ УЧЕСТВУВАШЕ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА 25 ГОДИШНИНАТА ОД ПОСТОЕЊЕТО НА КОМИТЕТОТ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА ТОРТУРА

  02.03.2015

  Претставник на Националниот превентивен механизам учествуваше на Конференцијата по повод 25 години постоење на Комитетот за спречување на тортура при Совет на Европа, која се одржа во Стразбург на 02 Март 2015...

  повеќе
 • ОПКАТ ФОРУМ НА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

  27.11.2014

  Народниот правобранител г-дин Иџет Мемети и претставник на Националниот превентивен механизам, г-ѓа Аница Томшиќ Стојковска учествуваа на ОПКАТ Форумот на Југоисточна Европа кој се одржа во Белград на 27 и 28...

  повеќе
 • ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА МУСТАФА УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПО ПОВОД 25 ГОДИНИ ОД ДОНЕСУВАЊЕТО НА КОНВЕНЦИЈАТА ЗА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО

  12.11.2014

  Во рамките на одбележувањето на јубилејот 25 години од донесувањето на Конвенцијата за правата на детето на Обединетите Нации, во Минск, Белорусија беше организирана конференцијата на тема „ Зајакнување на...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ ПРИСУСТВУВАШЕ НА ВТОРИОТ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН СИМПОЗИУМ НА ОМБУДСМАН ИНСТИТУЦИИТЕ

  21.10.2014

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети на покана на неговиот колега од Република Турција г.Нихат Омеролгу присуствуваше на вториот интернационален Симпозиум на омбудсман институциите од повеќе земји од Европа...

  повеќе
 • ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА - МУСТАФА УЧЕСТВУВАШЕ НА СЕМИНАР НА ТЕМА „ЗАШТИТА НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО“

  01.10.2014

  Заменик-народниот правобранител кој е надлежен за Одделението за заштита на правата на децата и лицата со посебни потреби г-ѓа Васка Бајрамовска - Мустафа учествуваше на семинар и оствари студиска посета кои...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ УЧЕСТВУВАШЕ НА РЕГИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА „УЛОГАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ЕВРОИНТЕГРАТИВНИТЕ ПРОЦЕСИ“

  25.09.2014

  Народниот правобранител г-н Иџет Мемети заедно со претставник од Националниот превентивен механизам на 25 и 26 септември учествуваше на Регионална работилница на тема “Улогата на Народниот правобранител во ЕУ...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ ВО ЦЕТИЊЕ

  08.07.2014

  Во организација на Институтот за културна дипломатија од Берлин и Врховниот суд на Црна Гора , во период од осми до 10 јули во Цетиње, Црна Гора се одржа Симпозиум на тема „Интердисциплинарна анализа за...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ОСМИОТ СОСТАНОК НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИТЕ НА МЕДИТЕРАНОТ

  26.06.2014

  „Зајакнување на демократијата-кои се партнерите на Омбудсманот?“ беше темата на осмиот состанок на Асоцијацијата на Омбудсманите на Медитеранот, кој се одржа во Тирана, Република Албанија, а на кој учествуваше...

  повеќе
 • РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО ДЕНАЦИОНАЛИЗАЦИЈАТА И УЛОГАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ“

  24.06.2014

  „Решавање на проблемот со денационализацијата и улогата на Народниот правобранител“ беше тема на регионалната конференција која во организација на Народниот правобранител и Инструментот за техничка помош и...

  повеќе
 • СОСТАНОК НА НПМ МРЕЖАТА ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

  26.05.2014

  Националниот превентивен механизам (НПМ), учествуваше на состанокот на НПМ мрежата од Југоисточна Европа кој се одржа во Љубљана на 26 и 27 мај.

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

октомври 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија