Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 15.10.2020

  ПОТСЕТУВАЊЕ И ПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 15 ОКТОМВРИ -...

  повеќе
 • 09.10.2020

  СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД НЕДЕЛАТА НА ДЕТЕТО

  повеќе
 • 06.10.2020

  ПОТСЕТУВАЊЕ И ПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 6 ОКТОМВРИ - СВЕТСКИОТ...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторМеѓународни активности

 • ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПРИСУСТВУВАШЕ НА ПРОМОЦИЈА НА ПОСЕБНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА ОМБУДСМАНОТ НА ГРЦИЈА ЗА МИГРАЦИСКИТЕ ТЕКОВИ И ЗАШТИТАТА НА ПРАВАТА НА БЕГАЛЦИТЕ

  01.06.2017

  Претставник на Народниот правобранител учествување на настан организиран по повод промоција на Посебниот извештај на Омбудсманот на Грција за миграциските текови и заштитата на правата на бегалците.

  повеќе
 • УЧЕСТВО НА ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА КОНСУЛТАТИВЕН СОСТАНОК НА НПМ МРЕЖАТА ВО ЕВРОПА

  01.06.2017

  Претставник на Народниот правобранител учествуваше на вториот координативен состанок во рамки на проектот на Советот на Европа чија цел е создавање и јакнење на НПМ мрежа во Европската Унија и пошироко, како и...

  повеќе
 • АКАДЕМИЈА НА ЕННХРИ ЗА ПРИМЕНАТА НА ПАРИСКИТЕ ПРИНЦИПИ И ЗА ОДРЖЛИВИТЕ РАЗВОЈНИ ЦЕЛИ НА КОЈА УЧЕСТВУВАШЕ ПРЕСТАВНИК ОД КАНЦЕЛАРИЈАТ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

  29.05.2017

  Промоцијата како дел од Париските принципи и нејзината примена во работата на Националните инстутуции за заштита на човековите права, соработката со Цивилниот сектор, како и примената во работата на Одржливите...

  повеќе
 • ПРЕТСТАВНИК ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ УЧЕСТУВАШЕ НА СЕМИНАР НА ЕКРИ

  23.05.2017

  Во организација на Комисијата за борба против расизам и нетолеранција - ЕКРИ при Советот на Европа, во Стразбур, се одржа семинар за специјализираните тела на тема „Ревизија на Генералната препорака број 2 или...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „ЗАШТИТА НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И ЈАКНЕЊЕ НА ДЕМОКРАТИЈАТА“

  11.05.2017

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети учествуваше на Меѓународна конференција на тема „Заштита на човековите права и јакнење на демократијата во Европа“, што се одржа во Загреб по повод 25 години од...

  повеќе
 • УЧЕСТВО НА ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ПРОМОЦИЈА НА НПМ МРЕЖАТА ВО ЕВРОПА

  04.04.2017

  Претставник на Народниот правобранител учествуваше на конференција по повод отпочнување на новиот проект на Советот на Европа, чија цел е создавање на мрежа на Националните превентивни механизми (НПМ) во...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ЧЕТВРТИОТ СИМПОЗИУМ НА ОМБУДСМАН ИНСТИТУЦИИТЕ ПОСВЕТЕН НА БЕГАЛСКАТА КРИЗА

  02.03.2017

  „Бегалската криза во нејзините милионски размери е несомнено еден од најголемите хуманитарни предизвици со коишто се соочува меѓународната заедница во денешницата.

  повеќе
 • ЗАМЕНИК-НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Д-Р ЈОВАН АНДОНОВСКИ УЧЕСТВУВАШЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА КОЈА СЕ ЗБОРУВАШЕ ЗА СОСТОЈБАТА СО НЕПРИДРУЖУВАНИТЕ ДЕЦА-БЕГАЛЦИ

  08.12.2016

  Заменик-народниот правобранител д-р Јован Андоновски учествуваше на Конференција која на осми и девети декември се одржа во Стокхолм, а на која се зборуваше за промоција на добрите практики во заштитата на...

  повеќе
 • УЧЕСТВО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ НА 11-тата СВЕТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА НА МЕЃУНАРОДНИОТ ОМБУДСМАН ИНСТИТУТ „ЕВОЛУЦИЈА НА ОМБУДСМАН ИНСТИТУЦИИТЕ“

  13.11.2016

  Народниот правобранител г. Иџет Mемети учествуваше на 11-тата меѓународна конференција на Меѓународниот Омбудсман Институт, под наслов „Еволуција на Омбудсман институциите“, што се одржа во Бангкок, Тајланд...

  повеќе
 • ВО ОХРИД СЕ ОДРЖА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „ПРИСТАП ДО ПРАВОТО НА АЗИЛ И ФОРМАЛНО/НЕФОРМАЛНО ВРАЌАЊЕ НА МИГРАНТИТЕ/БЕГАЛЦИ“

  03.11.2016

  „Правото на меѓународна заштита што го уживаат бегалците/мигрантите и барателите на азил е обврска на властите што ние како омбудсмани мора да настојуваме да биде исполнета во секој поединечен случај...

  повеќе
 • УЧЕСТВО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ НА ТРИЛАТЕРАЛНА СРЕДБА СО ФРАНЦУСКИОТ БРАНИТЕЛ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА, Г. ТУБОН И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИ НА МЕДИТЕРАНОТ, Г. ТОТОЗАНИ

  28.10.2016

  Народниот правобранител г. Иџет Mемети во Париз, Р.Франција се сретна со францускиот бранител на човековите права, г. Тубон и претседателот на Асоцијацијата на омбудсмани на медитеранот (АОМ), г. Тотозани.

  повеќе
 • ГОДИШЕН СОСТАНОК НА (ENNHRI)

  27.10.2016

  Заменичката на народниот правобранител г-ѓа Васка Бајрамовска Мустафа учествуваше на Годишниот состанок на членките на Европската мрежа на национални институции за човекови права (ENNHRI), што се одржа во...

  повеќе
 • УЧЕСТВО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ НА МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА „ЕДНАКВИ ВО РАЗЛИЧНОСТА“ ВО САРАЕВО, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

  17.10.2016

  Народниот правобранител г. Иџет Mемети учествуваше на дводневен настан, регионален состанок на омбудсманите и телата за еднаквост и Меѓународна конференција насловена како „Еднакви во различноста“, што во...

  повеќе
 • ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА - МУСТАФА УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДЕН КОНГРЕС ЗА ПРАВО

  17.10.2016

  Заменик народниот правобранител г-ѓа Васка Бајрамовска-Мустафа учествуваше на Меѓународен конгрес за право што од 17 до 19 се одржа во Истанбул Република Турција, а на кој се дискутираше за работата на...

  повеќе
 • УЧЕСТВО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ НА РАБОТНА СРЕДБА ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА БУГАРСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИ

  14.10.2016

  Народниот правобранител г. Иџет Mемети учествуваше на работна средба во организација на Бугарската академија на науки. што се одржа на 14 и 15 октомври во Софија, Република Бугарија.

  повеќе
 • ПРЕТСТАВНИК НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ УЧЕСТВУВАШЕ НА СТУДИСКА ПОСЕТА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

  11.10.2016

  Претставник на канцеларијата на Народниот правобранител учествуваше на Студиската посета организирана во рамки на проектот „Заштита од дискриминацијата на ЛГБТИ на локално ниво“, поддржан од Амбасадата на...

  повеќе
 • МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОСВЕТЕНА НА МИГРАНТИТЕ И БЕГАЛЦИТЕ И ПРЕДИЗВИЦИТЕ ЗА ЗАШТИТА НА НИВНИТЕ ЧОВЕКОВИ ПРАВА

  08.09.2016

  Народниот правобранител, г. Иџет Мемети учествуваше на меѓународна конференција во Тирана, Република Албанија посветена на предизвиците за човековите права на мигрантите и бегалците.

  повеќе
 • МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ПРАВНА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА ВО ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

  28.06.2016

  Претставник на Народниот правобранител учествуваше на меѓународната конференција за правна заштита од дискриминација што под покровителство на Германската институција за меѓународна соработка се одржа во Будва,...

  повеќе
 • КОНФЕРЕНЦИЈА НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ОМБУДСМАНИ

  13.06.2016

  Претставник на Народниот правобранител учествуваше на Kонференција во организација на Европската мрежа на омбудсмани што оваа година се одржа во Брисел, Белгија.

  повеќе
 • АУДИТОРИУМ ЗА „СОРАБОТКА НА ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО СО НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ И ПРЕКУГРАНИЧНИТЕ ОДНОСИ“

  06.06.2016

  Во организација на Омбудсманот на Република Албанија на 06. јуни 2016 г. во Подградец, Република Албанија се одржа Аудиториум за „Соработка на граѓанското општество со Народниот правобранител и прекуграничните...

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

октомври 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија