Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 25.09.2019

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ-НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ ДОМАЌИН НА ВТОРИОТ...

  повеќе
 • 12.08.2019

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ВРСКА СО ПОСЛЕДНИТЕ СЛУЧУВАЊА СО...

  повеќе
 • 26.06.2019

  ПРЕЗЕНТИРАН ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НАЦИОНАЛНИОТ...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторМеѓународни активности

МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ЗАШТИТА НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА: ОД ПРОТИВПРАВНОСТ ДО ЗАКОНИТИТОСТ“ НА КОЈА УЧЕСТВУВАА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ 29.10.2018

29-31.10.2018, Нови Сад, Република Србија

МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ЗАШТИТА НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА: ОД ПРОТИВПРАВНОСТ ДО ЗАКОНИТИТОСТ“ НА КОЈА УЧЕСТВУВАА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Во организација на покраинскиот омбудсман на Војводина, во Нови Сад се одржа меѓународната конференција Заштита на човековите права: „Од противправност до законитост”.

На Конференцијата, учествуваа претставници од канцеларијата на народниот правобранител. Заменик-народниот правобранител г. Славчо Тимов зборуваше за поставеноста на институцијата Народен правобранител на Република Македонија, нејзината работа, користењето на механизмите во заштитата на правата на граѓаните, а ги претстави и законските измени со кои институцијата доби нови мандати.
Конференцијата заврши со потпишување на Меморандум од страна на Омбудсманите од регионот и нивните претставници заради натамошна соработка и размена на искуствата.

На Конференцијата учествуваа омбудсмани и претставници на Омбудсман од ЦрнаГора, Босна и Херцеговина ,Романија ,Словенија, Македонија, Хрватска , Унгарија и локални омбудсмани на Србија.

Покрај учесниците и претставниците на Омбудсманот, со свои претставници учествуваа и адвокатските комори на Војводина, на Србија, како и претставници на Јавниот нотаријат на Србија, јавни обвинители, судии, независни институции, професори и академици.


Пребарување

Кaлендар на настани

октомври 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија