Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 20.11.2020

  СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО

  повеќе
 • 11.11.2020

  ИН МЕМОРИАМ

  повеќе
 • 15.10.2020

  ПОТСЕТУВАЊЕ И ПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 15 ОКТОМВРИ -...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторМеѓународни активности

14-18.06.2005, Казан, Р. Татарстан, Руска ФедерацијаУЧЕСТВО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ОМБУДМСАНИ ВО КАЗАН, РЕПУБЛИКА ТАТАРСТАН, РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА. 14.06.2005

14-18.06.2005, Казан, Р. Татарстан, Руска ФедерацијаУЧЕСТВО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ОМБУДМСАНИ ВО КАЗАН, РЕПУБЛИКА ТАТАРСТАН, РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА.

Од 14.06 - 18.06 Народниот правобранител учествуваше на Меѓународната Конференција на Омбудмсани во Казан, Република Татарстан, Руска Федерација. Главна тема на конференцијата беше “Можниот придонес на омбудсманот во спречувањето на социјалните, религиозните и етничките конфликти/тензии”. Народниот правобранител г. Иџет Мемети имаше свое излагање на тема ”Манифестација на социјалните особено религиозните и етничките конфликти/тензии”.

            „Можниот придонес на Омбудсманот во превенција и избегнување на религиозните, етничките и социјалните конфликти“ - излагање г. Иџет Мемети


Пребарување

Кaлендар на настани

ноември 2020
П В С Ч П С Н
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија