Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 25.09.2019

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ-НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ ДОМАЌИН НА ВТОРИОТ...

  повеќе
 • 12.08.2019

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ВРСКА СО ПОСЛЕДНИТЕ СЛУЧУВАЊА СО...

  повеќе
 • 26.06.2019

  ПРЕЗЕНТИРАН ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НАЦИОНАЛНИОТ...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторRotate left
Rotate right

За Народниот правобранител

Општи информации за Народниот Правобранител

Собранието на Република Македонија, го избира и разрешува народниот правобранител. Народниот правобранител се избира за време од осум години, со право на уште еден избор....

повеќеАктивности

 • 10.10.2019

  ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ...

  Претставници од тимот за следење на имплементацијата на Конвенцијата за заштита на права на лицата...

  повеќе
 • 09.10.2019

  ЗАМЕНИК-НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Д-Р...

  Заменик-народниот правобранител, д-р Јован Андоновски учествуваше на Регионалниот состанок за...

  повеќе
 • 09.10.2019

  СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ...

  Народниот правобранител, г.Иџет Mемети оствари средба со претставници на Стејт Департментот на...

  повеќе

Меѓународни активности

 • 03.09.2019

  СТУДИСКА ПОСЕТА НА ЗАМЕНИЧКАТА НА...

  Заменичката на народниот правобранител, г-ѓа Васка Бајрамовска Мустафа, од 3 до 5 септември 2019...

  повеќе
 • 25.04.2019

  РАБОТНА СРЕДБА НА РАБОТНАТА ГРУПА ЗА...

  Претставник од канцеларијата на Народниот правобранител – Национален превентивен механизам, на 25-26...

  повеќе
 • 03.04.2019

  УЧЕСТВО НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДНИОТ...

  Претставници на Народниот правобранител, предводени од заменик Васка Бајрамовска-Мустафа зедоа...

  повеќе


Пребарување

Кaлендар на настани

октомври 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија