Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 03.09.2021

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

  повеќе
 • 19.08.2021

  НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ ДО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ДОСТАВИ ПРЕПОРАКА ВО...

  повеќе
 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

 • ЗЕДНИЧКА ПОСЕТА НА КАМПОТ „ВИНОЈУГ“ ГЕВГЕЛИЈА СО СОС ДЕТСКОТО СЕЛО И ХОЛАНДСКИОТ ОМБУДСМАН ЗА ДЕЦА И ПРЕТСЕДАВАЧ НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ОМБУДСМАНИ ЗА ДЕЦА

  10.12.2015

  Делегација од канцеларијата на Народниот правобранител предводена од заменик -народнен правобранител г-ѓа Васка Бајрамовска –Мустафа заедно со Холандскиот омбидсман за деца и претседавач на Европската мрежа...

  повеќе
 • ОМБИДСМАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И НА РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСТВАРИЈА ЗАЕДНИЧКА ПОСЕТА НА КАМПОВИТЕ ВО „ТАБАНОВЦЕ“ И ВО „ПРЕШЕВО“

  07.12.2015

  Омбудсманите на Република Македонија и на Република Србија г.Иџет Мемети и г.Саша Јанковиќ во рамките на меѓусебната, како и регионалната соработка, а со цел увид во условите во камповите за прифат на...

  повеќе
 • ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА „ДЕЦАТА СО АУТИЗАМ ВО РЕДОВНОТО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ“

  02.12.2015

  „Само еден ден не дели од одбележувањето на Меѓународниот ден на лицата со хендикеп – 3 Декември. Токму, на прагот на овој ден го организираме овој настан како заложба на нашата институција во подигање на...

  повеќе
 • ПОСЕТА НА КАМПОТ „ВУНОЈУГ“-ГЕВГЕЛИЈА ОД СТРАНА НА КАНЦЕЛАРИИТЕ НА НАРОДНИТЕ ПРАВОБРАНИТЕЛИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, АВСТРИЈА И КАНЦЕЛАРИЈАТА НА ВИСОКИОТ КОМЕСАРИЈАТ ЗА БЕГАЛЦИ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ

  30.11.2015

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети, заедно со Омбудсманот на Австрија г-ѓата Гертруде Бринек и претставникот на Канцеларијата на Високиот комесаријат за бегалци на Обединетите Нации во Скопје (УНХЦР)...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА АВСТРИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г-ЃА РЕНАТЕ КОБЛЕР

  26.11.2015

  Народниот правобранител г.Иџет Mемети оствари средба со амбасадорот на Австриja во Република Македонија г-ѓа Ренате Коблер. На средбата амбасадорката беше запозната со мандатот на инстутуцијата и со актуелните...

  повеќе
 • ПОСЕТА НА ОУ „КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ“ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ДЕТЕТО

  20.11.2015

  По повод одбележувањето на на 20 ноември , Меѓународниот ден на детето, заменик народниот правобранител г-ѓа Васка Бајрамовска-Мустафа го посети Основното училиште „Коле Неделковски“ во Скопје и разговараше со...

  повеќе
 • ДЕЛЕГАЦИИ НА ОМБУДМСМАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И НА РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА ГИ ПОСЕТИЈА БЕГАЛСКИТЕ КАМПОВИ ШТО СЕ НАОЃААТ ВО НЕПОСРЕДНА БЛИЗИНА НА ГРАН

  17.11.2015

  Омбудсман институциите на Република Грција и на Република Македонија, на 17 ноември спроведоа заедничка посета на привремените бегалски кампови кои се наоѓаат во близина на границата меѓу двете соседни...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО НОВОНАИМЕНУВАНИОТ АМБАСДОР НА КРАЛСТВОТО ХОЛАНДИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г.ВАУТЕР ПЛОМБ

  16.11.2015

  Во рамките на своите активности народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари средба со новонаименуваниот амбасадор на Кралството Холандија во Република Македонија г.Ваутер Пломп.

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА НАУЧНА РАСПРАВА НА ТЕМА „НЕЗАВИСНО СУДСТВО“

  03.11.2015

  „Независно судство“ беше темата на научната расправа на која учествуваше народниот правобранител г.Иџет Мемети што во организација на Македонската академија на науките и уметностите се одржа во Скопје.

  повеќе
 • ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ КАНЦЕЛАРИИТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ И КАНЦЕЛАРИЈАТА НА ВИСОКИОТ КОМЕСАРИЈАТ ЗА БЕГАЛЦИ ПРИ ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ

  29.10.2015

  Народниот правобранител, г. Иџет Мемети, и пpетставникот на Канцеларијата на Високиот комесаријат за бегалци при Обединетите Нации во Скопје(УНХЦР), г. Мохамад Ариф, потпишаа Mеморандум за соработка со цел да с...

  повеќе
 • „ИНКЛУЗИЈА НА РОМИТЕ ВО ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ: СОСТОЈБИ И ПРЕДИЗВИЦИ“ ТЕМА НА ТРКАЛЕЗНАТА МАСА ШТО СЕ ОРГАНИЗИРАШЕ ВО РАМКИТЕ НА ТВИНИНГ ПРОЕКТОТ

  28.10.2015

  „Образованието како тема е значајно затоа што е клучот кој може да ги промени нештата да бидат подобри од тоа што се во моментот, да ја подобри состојбата, местото и улогата на Ромите во општеството и нивниот...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ ОСТВАРИ СРЕДБИ СО АМБАСАДОРИТЕ НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ, ВЕЛИКА БРИТАНИЈА И ГЕРМАНИЈА

  19.10.2015

  Во рамките на своите активности, Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари засебни средби со амбасадорите на Соединетите Американски Држави, Велика Британија и Германија, на кои се разговараше за...

  повеќе
 • КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ПРАВОТО НА СЛОБОДА НА ДВИЖЕЊЕ НА РОМИТЕ ПРИ ИЗЛЕЗ НА ГРАНИЧНИТЕ ПРЕМИНИ“

  14.10.2015

  „Прекинување на праксата на системска дискриминација врз основ на етничка припадност и расно профилирање на Ромите на граничните премини, без разлика на личните предрасуди и стереотипи на овластените службени...

  повеќе
 • СТУДЕНТИ ОД ПРАВНИОТ ФАКУЛТЕТ „ЈУСТИНИЈАН ПРВИ“ ПРИ УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ОД СКОПЈЕ ЈА ПОСЕТИЈА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

  06.10.2015

  На 01 и 02 октомври, студенти од Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св .Кирил и Методиј“ од Скопје ја посетија канцеларијата на Народниот Правобранител. Со нив разговараше заменичката на ...

  повеќе
 • РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА „СОСТОЈБАТА И ПРЕДИЗВИЦИТЕ СО ДЕЦА НА УЛИЦА-КАКО ДА СЕ ОБЕЗБЕДИ ПРИСТАП ДО НИВНИТЕ ПРАВА“

  30.09.2015

  „Децата заслужуваат посебен однос, внимание, заштита и помош како од семејството така и од државата. На секое дете треба да му се обезбедат минимум средства за егзистенција и да му се создадат предуслови за...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ ОСТВАРИ РАБОТНА СРЕДБА СО ОМБУДСМАНОТ НА РЕПУБЛИКА СРБИЈА Г. САША ЈАНКОВИЌ

  09.09.2015

  Состојбата со мигрантите и бегалците, како и улогата на Омбудсманот во заштитата на нивните права беа главните теми на кои разговараа Народниот правобранител г. Иџет Мемети и неговиот колега Омбудсманот на...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ШЕФОТ НА МИСИЈАТА НА УНХЦР ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г. МОХАМЕД АРИФ

  07.09.2015

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари средба со шефот на мисијата на УНХЦР во Република Македонија, г. Мохамед Ариф, на која се разговараше за состојбата со мигрантите и бегалците во земјата и улогата...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО Г-ЃА ГЕРТРУДЕ БРИНЕК, ОМБУДСМАН НА АВСТРИСКИОТ ОМБУДСМАН БОРД

  04.09.2015

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари средба со омбудсманката на Австрискиот омбудсман борд, г-ѓа Гертруде Бринек на која се разговараше за досега реализираното во рамките на проектот „Промоција на...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ДО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ДОСТАВИ ПОСЕБЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА ПОПРЕЧУВАЊЕ НА РАБОТАТА НА ИНСТИТУЦИЈАТА

  01.09.2015

  Народниот правобранител до Собранието на Република Македонија достави посебен извештај со кој го информира за попречувањето на неговата работа од страна на неколку институции.

  повеќе
 • ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ И ПОСТОЈАНИОТ КООРДИНАТОР НА ОН ВО СКОПЈЕ- ЈАВНО СЛЕДЕЊЕ НА СЕДНИЦАТА НА КОМИТЕТОТ ЗА ЕЛИМИНАЦИЈА НА СИТЕ ФОРМИ НА ДИСКРИМИНАЦИЈА

  12.08.2015

  На 11 и 12 август 2015 година, Комитетот за елиминација на сите форми на расна дискриминација при Обединетите Нации (ОН) во рамките на 87-та седница ги разгледа поднесените извештаи на Република Македонија за...

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

октомври 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 2
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија