Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 20.11.2020

  СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО

  повеќе
 • 11.11.2020

  ИН МЕМОРИАМ

  повеќе
 • 15.10.2020

  ПОТСЕТУВАЊЕ И ПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 15 ОКТОМВРИ -...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

 • КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА ЗАШТИТА И ПОДДРШКА НА ЖЕНИ-ЖРТВИ НА РОДОВО БАЗИРАНО НАСИЛСТВО НА КОЈА УЧЕТСТВУВАШЕ И ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

  06.10.2016

  „Заштита и поддршка на жени-жртви на родово базирано насилство“ беше темата на Националната конференција на која учествуваше и претставник од канцеларијата на Народниот правобранител од Одделот за заштита на...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г.САМУЕЛ ЖГОБАР

  21.09.2016

  Народниот правобранител г. Иџет Mемети оствари средба со амбасадорот на Делегацијата на ЕУ во Република Македонија, г. Самуел Жгобар. На средбата амбасадорот беше запознаен со работата на институцијата, како и...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ АИВО ОРАВ, ШЕФ НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

  29.06.2016

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари средба со амбасадорот Аиво Орав, шеф на Делегацијата на Европската Унија во Република Македонија.

  повеќе
 • СРЕДБА НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ СО РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА СО ИНТЕЛЕКТУАЛНА ПОПРЕЧЕНОСТ

  23.05.2016

  Претставници на Народоден правобранител од Одделението за заштита на правата на децата и лицата со посебни потреби, одржа средба со родители на деца со интелектуална попреченост, на која им ја преставија...

  повеќе
 • НАРОДНИOT ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ ОДРЖА ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА „ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА ВО СВЕТОТ И МАКЕДОНИЈА “ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОT МЛАДИТЕ, ЧУВАРИ НА ДЕМОКРАТИЈАТА

  14.05.2016

  „Многу често, кога ќе се споменат човековите права во секојдневното комуницирање меѓу граѓаните, може да се слушнат размислувања кои се движат во различни насоки: Едни размислуваат дека тие се добро поставени и...

  повеќе
 • ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ–НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ УЧЕСТВУВАШЕ НА СЕМИНАР ЗА ПОСТАПУВАЊЕ СО РАНЛИВИ КАТЕГОРИИ НА ЛИЦА

  13.05.2016

  Претставник на Народен Правобранител – Национален Превентивен Механизам, учествуваше на семинар, која од 13 до 15 април се одржа во Охрид, а на која се изработи финалната верзија на Стандардно оперативните...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ СРЕТНА СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Н.Е.Г.ФАТОС РЕКА

  12.05.2016

  Во рамките на своите активности народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари средба со амбасадорот на Република Албанија во Република Македонија Н.Е. г.Фатос Река.

  повеќе
 • ЧЛЕНОВИТЕ НА КЛУБОТ „УЧИМЕ ПРАВО“ ОД ТЕТОВО ВО ПОСЕТА НА ПОДРАЧНАТА КАНЦЕЛАРИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОПБРАНИТЕЛ

  06.05.2016

  На ден 06.05.2016 година, дваесетина ученици, членови на клубот„Учиме право“, предводени од локалниот координатор на Младинскиот образовен форум-Центарот во Тетово, ја посетија Подрашната Канцеларијата на...

  повеќе
 • ЗАМЕНИК-НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА МУСТАФА ПРИСУСТВУВАШЕ НА ПРОМИЦИЈА НА ПРЕВОДОТ НА ПРИРАЧНИКОТ ЗА ЕВРОПСКО ЗАКОНОДАВСТВО ЗА ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИТЕ

  06.05.2016

  „Заштитата на личните податоци е актуелна тема со која секојдневно се среќаваме. Грижата за почитување на приватноста на поединецот е значаен дел на достоинството на човекот, но исто така е одлика на...

  повеќе
 • СРЕДБА НА СРЕДНОШКОЛЦИ ОД НЕКОЛКУ СРЕДНИ УЧИЛИШТА СО ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

  05.05.2016

  Триесетина средношколци од СУГС „Орце Николов“, СУГС „Панче Арсовски“; СУГС „Јосип Броз Тито“,Јахја Кемал Колеџ Бутел; АСУЦ „Боро Петрушевски“ СУГС „Зеф Љуш Марку“; СУГС „Цветан Димов“ и СУГС „Раде Јовчевски –...

  повеќе
 • СТУДЕНТИ ОД ФАКУЛТЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ПРИ УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ОД БИТОЛА ЈА ПОСЕТИЈА КАНЦЕЛАРИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

  27.04.2016

  Како функционира институцијата Народен правобранител? Кои се нејзините надлежности? Како се контролира работењето на полицијата? Кој е мандатот на Нардониот правобранител-Национален превентивен механзиам? Ова...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ И ШЕФ НА МИСИЈАТА НА ОБСЕ/ОДИХР ЈАН ПЕТЕРСЕН

  27.04.2016

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари средба со амбасадорот Јан Петерсен, шеф на Мисијата на ОБСЕ/ОДИХР и неговиот тим за набљудување,следење и конторла на парламентарните избори во Република...

  повеќе
 • СРЕДБА НА ЗАМЕНИК НАРОДЕНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СО ДЕТСКИТЕ ПРАВОБРАНИТЕЛИ ОД ПОВЕЌЕ УЧИЛИШТА ВО ЗЕМЈАТА

  21.04.2016

  Заменик- народниот правобранител Васка Бајрамовска Мустафа оствари средба со ученици деца правобранители од неколку основни и средни училишта од Куманово, Прилеп, Штип, Битола, Кавадарци, Дебар, Тетово, Охрид и...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДЕНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СО ЗДРУЖЕНИЕТО НА СЛЕПИ И СЛЕПОВИДНИ ЛИЦА НА ГРАД СКОПЈЕ

  20.04.2016

  Претставници на Канцеларијата на Народниот правобранител од Одделението за заштита на правата на децата и лицата со посебни потреби имаа средба со Здружението на слепи и слеповидни лица на град Скопје, на...

  повеќе
 • СРЕДБА НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ОД ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА ЗАШТИТА НА ДЕЦАТА И НА ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ СО РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА СО ДАУНОВ СИНДОРМ

  06.04.2016

  ретставници на Одделението за заштита на правата на децата и лицата со посебни потреби, учествуваа на работилница со родители на деца/лица со даунов синдром, на која ги информираа за надлежностите на Народниот...

  повеќе
 • ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА МУСТАФА СЕ СРЕТНА СО ЛИЦА ЗАБОЛЕНИ ОД ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА

  04.04.2016

  Заменик-народниот правобранител г-ѓа Васка Бјарамовка Мустафа надлежена за Одделението за заштита на правата на децата и лицата со посебни потреби одржа средба со лица со Церебрална парализа и родители на...

  повеќе
 • РЕГИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА УПОТРЕБА НА СИЛА ОД СТРАНА НА ПОЛИЦИЈАТА

  30.03.2016

  Народниот правобранител во рамките на повеќегодишната соработка со TAIEX инструментот за техничка помош и размена на искуства на Европската Комисија организираше дводневна регионална работилница на тема...

  повеќе
 • ПОСЕТА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС ВО РАМКИ НА ОТВОРЕНИТЕ ДЕНОВИ НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕУ И АМБАСАДОРИТЕ НА ЗЕМЈИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕУ ВО МАКЕДОНИЈА

  16.03.2016

  Делегацијата на Европската Унија во Македонија и амбасадите на земјите членки на ЕУ во Македонија заедно со Народниот правобранител започна активност насловена како „Отворени денови“ што во наредниот период ќе...

  повеќе
 • ПОСЕТА НА НАЦИОНАЛНИОТ ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ НА ПРИВРЕМЕНИОТ ТРАНЗИТЕН ЦЕНТАР ТАБАНОВЦЕ

  07.03.2016

  Народниот правобранител-Национален превентивен механизам на 07.03.2016 година заедно со невладината организација „Легис“ изврши посета на Привремениот транзитен центар Табановце, со цел утврдување на...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗАЕДНО СО НЕГОВИТЕ КОЛЕГИ ОД КРАЛСТВОТО ШПАНИЈА, РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА И ПРЕТСТАВНИК НА СЕКРЕТАРИЈАТОТ НА АОМ ИЗВРШИЈА ПОСЕТА НА ТРАНЗИТНИОТ ЦЕНТАР ТАБАНОВЦЕ

  22.02.2016

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети заедно со Омбудсманот на Рeпублика Албанија г.Игли Тотoзани, Омбудсманот на Кралството Шпанија г-ѓа Соледад Бесерил и советникот од Асоцијацијата на омбудсмани на...

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

ноември 2020
П В С Ч П С Н
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија