Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 02.04.2019

  АНКЕТА „ШТО МИСЛАТ ГРАЃАНИТЕ ЗА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ“

  повеќе
 • 01.04.2019

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ПРЕСРЕТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗБОРИ И...

  повеќе
 • 01.04.2019

  БЕСПЛАТНА ТЕЛЕФОНСКА ЛИНИЈА ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ПОВРЕДА НА ИЗБИРАЧКО ПРАВО

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

 • СРЕДБА НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ОД ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА ЗАШТИТА НА ДЕЦАТА И НА ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ СО РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА СО ДАУНОВ СИНДОРМ

  06.04.2016

  ретставници на Одделението за заштита на правата на децата и лицата со посебни потреби, учествуваа на работилница со родители на деца/лица со даунов синдром, на која ги информираа за надлежностите на Народниот...

  повеќе
 • ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА МУСТАФА СЕ СРЕТНА СО ЛИЦА ЗАБОЛЕНИ ОД ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА

  04.04.2016

  Заменик-народниот правобранител г-ѓа Васка Бјарамовка Мустафа надлежена за Одделението за заштита на правата на децата и лицата со посебни потреби одржа средба со лица со Церебрална парализа и родители на...

  повеќе
 • РЕГИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА УПОТРЕБА НА СИЛА ОД СТРАНА НА ПОЛИЦИЈАТА

  30.03.2016

  Народниот правобранител во рамките на повеќегодишната соработка со TAIEX инструментот за техничка помош и размена на искуства на Европската Комисија организираше дводневна регионална работилница на тема...

  повеќе
 • ПОСЕТА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС ВО РАМКИ НА ОТВОРЕНИТЕ ДЕНОВИ НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕУ И АМБАСАДОРИТЕ НА ЗЕМЈИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕУ ВО МАКЕДОНИЈА

  16.03.2016

  Делегацијата на Европската Унија во Македонија и амбасадите на земјите членки на ЕУ во Македонија заедно со Народниот правобранител започна активност насловена како „Отворени денови“ што во наредниот период ќе...

  повеќе
 • ПОСЕТА НА НАЦИОНАЛНИОТ ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ НА ПРИВРЕМЕНИОТ ТРАНЗИТЕН ЦЕНТАР ТАБАНОВЦЕ

  07.03.2016

  Народниот правобранител-Национален превентивен механизам на 07.03.2016 година заедно со невладината организација „Легис“ изврши посета на Привремениот транзитен центар Табановце, со цел утврдување на...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗАЕДНО СО НЕГОВИТЕ КОЛЕГИ ОД КРАЛСТВОТО ШПАНИЈА, РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА И ПРЕТСТАВНИК НА СЕКРЕТАРИЈАТОТ НА АОМ ИЗВРШИЈА ПОСЕТА НА ТРАНЗИТНИОТ ЦЕНТАР ТАБАНОВЦЕ

  22.02.2016

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети заедно со Омбудсманот на Рeпублика Албанија г.Игли Тотoзани, Омбудсманот на Кралството Шпанија г-ѓа Соледад Бесерил и советникот од Асоцијацијата на омбудсмани на...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ СРЕТНА СО АМБАСАДОРОТ НА КРАЛСТВОТО БЕЛГИЈА Н.Е. Г-ЃА АНИК ВАН КАЛСТЕР

  10.02.2016

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари средба со амбасадорката на Кралството Белгија Н.Е. г-ѓа Аник Ван Калстер, на која стана збор за работата на институцијата, заштитата на човековите слободи и права,...

  повеќе
 • ЗАВРШНА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ТВИНИНГ ЛАЈТ ПРОЕКТОТ „ПРОМОЦИЈА НА НАДЛЕЖНОСТИТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ И ЈАКНЕЊЕ НА ИНСТИТУЦИОНАЛНИТЕ КАПАЦИТЕТИ“

  02.02.2016

  Со презентација на заклучоците од спроведените активности во рамките на проектот насловен како „Промоција на надлежностите на народниот правобранител и јакнење на институционалните капацитети“, беше затворен...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА КРАЛСТВОТО ШПАНИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Н.Е. РАМОН АБАРОА КАРАНЗА

  25.01.2016

  Народниот правобранител г. Иџет Mемети оствари средба со амбасадорот на Кралството Шпанија во Република Македонија, г. Рамон Абароа Каранза на која беше разговарано за состојбата со мигрантите и бегалците во...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА ФРАНЦИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г-ЃА ЛОРЕНС ОЕР

  05.01.2016

  Народниот правобранител г. Иџет Mемети оствари средба со амбасадорот на Република Франција во Република Македонија, г-ѓа Лоренс Оер. На средбата амбасадорката беше запознаена со работата на институцијата во...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРOТ НА РЕПУБЛИКА КОСОВО Н.Е.ИЛБЕР ХИСА

  15.12.2015

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари средба со амбасадорот на Република Косово Н.Е. г. Илбер Хиса на која разговараа за значењето и заштитата на човековите слободи и права. Двајцата соговорници...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ДЕБАТА НА ТЕМА „РОМИТЕ НА ПОЛИТИЧКАТА СЦЕНА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

  11.12.2015

  „Ако Ромите се граѓани на ова општество, тогаш тенденциите за остварување на нивните права треба да бидат јасни и недвосмислени, и наместо дискриминација и исклученост треба да се примени толеранција и...

  повеќе
 • ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА СО НЕКОЛКУ НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ СО ЦЕЛ ЗАШТИТА НА ИЗБИРАЧКОТО ПРАВО НА ПРЕТСТОЈНИТЕ ПРЕДВРЕМЕНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

  11.12.2015

  Народниот правобранител потпиша Меморандум за соработка со Граѓанската асоцијација „МОСТ“, Асоцијацијата за демократски иницијативи- Гостивар, Центарот за економски анализи, Првата детска амбасада во светот...

  повеќе
 • ЗЕДНИЧКА ПОСЕТА НА КАМПОТ „ВИНОЈУГ“ ГЕВГЕЛИЈА СО СОС ДЕТСКОТО СЕЛО И ХОЛАНДСКИОТ ОМБУДСМАН ЗА ДЕЦА И ПРЕТСЕДАВАЧ НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ОМБУДСМАНИ ЗА ДЕЦА

  10.12.2015

  Делегација од канцеларијата на Народниот правобранител предводена од заменик -народнен правобранител г-ѓа Васка Бајрамовска –Мустафа заедно со Холандскиот омбидсман за деца и претседавач на Европската мрежа...

  повеќе
 • ОМБИДСМАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И НА РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОСТВАРИЈА ЗАЕДНИЧКА ПОСЕТА НА КАМПОВИТЕ ВО „ТАБАНОВЦЕ“ И ВО „ПРЕШЕВО“

  07.12.2015

  Омбудсманите на Република Македонија и на Република Србија г.Иџет Мемети и г.Саша Јанковиќ во рамките на меѓусебната, како и регионалната соработка, а со цел увид во условите во камповите за прифат на...

  повеќе
 • ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА „ДЕЦАТА СО АУТИЗАМ ВО РЕДОВНОТО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ“

  02.12.2015

  „Само еден ден не дели од одбележувањето на Меѓународниот ден на лицата со хендикеп – 3 Декември. Токму, на прагот на овој ден го организираме овој настан како заложба на нашата институција во подигање на...

  повеќе
 • ПОСЕТА НА КАМПОТ „ВУНОЈУГ“-ГЕВГЕЛИЈА ОД СТРАНА НА КАНЦЕЛАРИИТЕ НА НАРОДНИТЕ ПРАВОБРАНИТЕЛИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, АВСТРИЈА И КАНЦЕЛАРИЈАТА НА ВИСОКИОТ КОМЕСАРИЈАТ ЗА БЕГАЛЦИ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ

  30.11.2015

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети, заедно со Омбудсманот на Австрија г-ѓата Гертруде Бринек и претставникот на Канцеларијата на Високиот комесаријат за бегалци на Обединетите Нации во Скопје (УНХЦР)...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА АВСТРИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г-ЃА РЕНАТЕ КОБЛЕР

  26.11.2015

  Народниот правобранител г.Иџет Mемети оствари средба со амбасадорот на Австриja во Република Македонија г-ѓа Ренате Коблер. На средбата амбасадорката беше запозната со мандатот на инстутуцијата и со актуелните...

  повеќе
 • ПОСЕТА НА ОУ „КОЛЕ НЕДЕЛКОВСКИ“ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ДЕТЕТО

  20.11.2015

  По повод одбележувањето на на 20 ноември , Меѓународниот ден на детето, заменик народниот правобранител г-ѓа Васка Бајрамовска-Мустафа го посети Основното училиште „Коле Неделковски“ во Скопје и разговараше со...

  повеќе
 • ДЕЛЕГАЦИИ НА ОМБУДМСМАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И НА РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА ГИ ПОСЕТИЈА БЕГАЛСКИТЕ КАМПОВИ ШТО СЕ НАОЃААТ ВО НЕПОСРЕДНА БЛИЗИНА НА ГРАН

  17.11.2015

  Омбудсман институциите на Република Грција и на Република Македонија, на 17 ноември спроведоа заедничка посета на привремените бегалски кампови кои се наоѓаат во близина на границата меѓу двете соседни...

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

мај 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија