Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 02.04.2019

  АНКЕТА „ШТО МИСЛАТ ГРАЃАНИТЕ ЗА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ“

  повеќе
 • 01.04.2019

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ПРЕСРЕТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗБОРИ И...

  повеќе
 • 01.04.2019

  БЕСПЛАТНА ТЕЛЕФОНСКА ЛИНИЈА ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ПОВРЕДА НА ИЗБИРАЧКО ПРАВО

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ ЈА ОТВОРИ ИЗЛОЖБАТА СО НАСЛОВ „СЛОВАКОТ КОЈ ДАДЕ НАДЕЖ ЗА СЛОБОДА“ ОРГАНИЗИРАНА ПО ПОВОД 95 ГОДШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА АЛКЕСАНДАР ДУБЧЕК

  28.11.2016

  „Денешното одбележување на годишнината од раѓањето на Александар Дубчек, е повод да се потсетиме на личноста, делата и улогата на човекот кој во ерата на доминацијата на Советскиот Сојуз во Источна Европа...

  повеќе
 • ПРЕЗЕНТИРАН ПОСЕБНИОТ ИЗВЕШТАЈ ЗА СОСТОЈБАТА СО ПОЧИТИВАЊЕТО И ОСТВАРУВАЊЕТО НА ПРАВОТО НА УЧЕСТВО НА ДЕТЕТО ВО ДОНЕСУВАЊЕ ОДЛУКУ ВО СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА

  17.11.2016

  „Учеството на средношколците во воспитно-образовниот систем во Република Македонија не е уредено со Законот за средното образование, ниту со подзаконски акти.

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА ФРАНЦИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г.КРИСТИЈАН ТИМОНИЕ

  07.11.2016

  Народниот правобранител г.Иџет Mемети оствари средба со новоназначениот амбасадор на Република Франција во Република Македонија, г. Кристијан Тимоние.

  повеќе
 • ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ УЧЕСТВУВАШЕ НА ПРОЕКТОТ „ЛОКАЛНА ИНТЕГРАЦИЈА НА БЕГАЛЦИТЕ, ВНАТРЕШНО РАСЕЛЕНИ ЛИЦА И МАЛЦИНСТВА„

  13.10.2016

  Во организација на Македонскиот центар за меѓународна соработка(МЦМС), Ромскиот образовен форум и EPTISA Конзорциумот, а во рамките на проектот „Локална интеграција на бегалците и внатрешно раселени лица и...

  повеќе
 • НЕДЕЛАТА НА ДЕТЕТО ОДБЕЛЕЖАНА СО ПОСЕТА И РАЗГОВОР СО УЧЕНИЦИТЕ ОД СУГС „ГЕОРГИ ДИМИТРОВ“ ОД СКОПЈЕ

  07.10.2016

  Во рамките на одбележувањето на неделата на детето заменик народниот правобранител г-ѓа Васка Бајрамовска-Мустафа го посети Средното Училиште на Град Скопје „Георги Димитров“, оствари средба со учениците со кои...

  повеќе
 • ЈАВНА ДИСКУСИЈА „СИВАТА ЗОНА ПОМЕЃУ ТРАДИЦИЈАТА И ПРАВАТА НА ДЕЦАТА“ НА КОЈА УЧЕСТВУВАШЕ И ЗАМЕНИК-НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА-МУСТАФА

  06.10.2016

  Заменик-народниот правобранител г-ѓа Васка Бајрамовска Мустафа учествуваше на јавна дискусија, на тема „Детските бракови меѓу припадниците на ромската заедница“ што се одржа во организација на Ромската...

  повеќе
 • КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА ЗАШТИТА И ПОДДРШКА НА ЖЕНИ-ЖРТВИ НА РОДОВО БАЗИРАНО НАСИЛСТВО НА КОЈА УЧЕТСТВУВАШЕ И ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

  06.10.2016

  „Заштита и поддршка на жени-жртви на родово базирано насилство“ беше темата на Националната конференција на која учествуваше и претставник од канцеларијата на Народниот правобранител од Одделот за заштита на...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г.САМУЕЛ ЖГОБАР

  21.09.2016

  Народниот правобранител г. Иџет Mемети оствари средба со амбасадорот на Делегацијата на ЕУ во Република Македонија, г. Самуел Жгобар. На средбата амбасадорот беше запознаен со работата на институцијата, како и...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ АИВО ОРАВ, ШЕФ НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

  29.06.2016

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари средба со амбасадорот Аиво Орав, шеф на Делегацијата на Европската Унија во Република Македонија.

  повеќе
 • СРЕДБА НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ СО РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА СО ИНТЕЛЕКТУАЛНА ПОПРЕЧЕНОСТ

  23.05.2016

  Претставници на Народоден правобранител од Одделението за заштита на правата на децата и лицата со посебни потреби, одржа средба со родители на деца со интелектуална попреченост, на која им ја преставија...

  повеќе
 • НАРОДНИOT ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ ОДРЖА ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА „ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА ВО СВЕТОТ И МАКЕДОНИЈА “ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОT МЛАДИТЕ, ЧУВАРИ НА ДЕМОКРАТИЈАТА

  14.05.2016

  „Многу често, кога ќе се споменат човековите права во секојдневното комуницирање меѓу граѓаните, може да се слушнат размислувања кои се движат во различни насоки: Едни размислуваат дека тие се добро поставени и...

  повеќе
 • ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ–НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ УЧЕСТВУВАШЕ НА СЕМИНАР ЗА ПОСТАПУВАЊЕ СО РАНЛИВИ КАТЕГОРИИ НА ЛИЦА

  13.05.2016

  Претставник на Народен Правобранител – Национален Превентивен Механизам, учествуваше на семинар, која од 13 до 15 април се одржа во Охрид, а на која се изработи финалната верзија на Стандардно оперативните...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ СРЕТНА СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Н.Е.Г.ФАТОС РЕКА

  12.05.2016

  Во рамките на своите активности народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари средба со амбасадорот на Република Албанија во Република Македонија Н.Е. г.Фатос Река.

  повеќе
 • ЧЛЕНОВИТЕ НА КЛУБОТ „УЧИМЕ ПРАВО“ ОД ТЕТОВО ВО ПОСЕТА НА ПОДРАЧНАТА КАНЦЕЛАРИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОПБРАНИТЕЛ

  06.05.2016

  На ден 06.05.2016 година, дваесетина ученици, членови на клубот„Учиме право“, предводени од локалниот координатор на Младинскиот образовен форум-Центарот во Тетово, ја посетија Подрашната Канцеларијата на...

  повеќе
 • ЗАМЕНИК-НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА МУСТАФА ПРИСУСТВУВАШЕ НА ПРОМИЦИЈА НА ПРЕВОДОТ НА ПРИРАЧНИКОТ ЗА ЕВРОПСКО ЗАКОНОДАВСТВО ЗА ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИТЕ

  06.05.2016

  „Заштитата на личните податоци е актуелна тема со која секојдневно се среќаваме. Грижата за почитување на приватноста на поединецот е значаен дел на достоинството на човекот, но исто така е одлика на...

  повеќе
 • СРЕДБА НА СРЕДНОШКОЛЦИ ОД НЕКОЛКУ СРЕДНИ УЧИЛИШТА СО ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

  05.05.2016

  Триесетина средношколци од СУГС „Орце Николов“, СУГС „Панче Арсовски“; СУГС „Јосип Броз Тито“,Јахја Кемал Колеџ Бутел; АСУЦ „Боро Петрушевски“ СУГС „Зеф Љуш Марку“; СУГС „Цветан Димов“ и СУГС „Раде Јовчевски –...

  повеќе
 • СТУДЕНТИ ОД ФАКУЛТЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ПРИ УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ОД БИТОЛА ЈА ПОСЕТИЈА КАНЦЕЛАРИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

  27.04.2016

  Како функционира институцијата Народен правобранител? Кои се нејзините надлежности? Како се контролира работењето на полицијата? Кој е мандатот на Нардониот правобранител-Национален превентивен механзиам? Ова...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ И ШЕФ НА МИСИЈАТА НА ОБСЕ/ОДИХР ЈАН ПЕТЕРСЕН

  27.04.2016

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари средба со амбасадорот Јан Петерсен, шеф на Мисијата на ОБСЕ/ОДИХР и неговиот тим за набљудување,следење и конторла на парламентарните избори во Република...

  повеќе
 • СРЕДБА НА ЗАМЕНИК НАРОДЕНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СО ДЕТСКИТЕ ПРАВОБРАНИТЕЛИ ОД ПОВЕЌЕ УЧИЛИШТА ВО ЗЕМЈАТА

  21.04.2016

  Заменик- народниот правобранител Васка Бајрамовска Мустафа оствари средба со ученици деца правобранители од неколку основни и средни училишта од Куманово, Прилеп, Штип, Битола, Кавадарци, Дебар, Тетово, Охрид и...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДЕНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СО ЗДРУЖЕНИЕТО НА СЛЕПИ И СЛЕПОВИДНИ ЛИЦА НА ГРАД СКОПЈЕ

  20.04.2016

  Претставници на Канцеларијата на Народниот правобранител од Одделението за заштита на правата на децата и лицата со посебни потреби имаа средба со Здружението на слепи и слеповидни лица на град Скопје, на...

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

мај 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија