Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 24.04.2020

  ПРЕПОРАКИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ОСТВАРУВАЊЕТО НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО ВО...

  повеќе
 • 31.03.2020

  ПРЕПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ДО ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА,...

  повеќе
 • 26.03.2020

  ПРЕПОРАКИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ СО ЛИЦАТА ЛИШЕНИ ОД СЛОБОДА ВО УСЛОВИ НА ПАНДЕМИЈА ОД...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

 • 17.10.2007, СкопјеСРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА КОМИСИЈАТА ЗА ПРЕСТАВКИ ПРИ ГЕРМАНСКИОТ БУНДЕСТАГ

  17.10.2007

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети се сретна со претставници на Комисијата за преставки при германскиот Бундестаг на која беа разменети искуства за начинот на работата на Народниот правобранител и...

  повеќе
 • 25.09.2007, СкопјеСРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ИЏЕТ МЕМЕТИ СО СПЕЦИЈАЛНИОТ ПРЕСТАВНИК НА ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА ОН ЗА БРАНИТЕЛИТЕ НА ЧОВЕКОВИ ПРАВАГ-ЃА ХИНА ЏИЛАНИ

  25.09.2007

  Народниот правобранител  г. Иџет Мемети се сретна со  специјалниот преставник на Генералниот секретар на ОН за бранителите на човекови права г.ѓа Хина Џилани. На средбата беше разговарано за начинот на...

  повеќе
 • 11.05.2007

  повеќе
 • 07.03.2007, СкопјеНАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ И ЕВРОАМБАСАДОРОТ Г. ЕРВАН ФУЕРЕ ВО ПОСЕТА НА КПУ “ИДРИЗОВО”Условите во затворите мора да се подобрат

  07.03.2007

  Народниот правобранител г Иџет Мемети и специјалниот претставник на Европската унија и шеф на Делегацијата на Европската комисија во Македонија г. Ерван Фуере ја посетија Казнено-поправната установа “Идризово”...

  повеќе
 • НОВИ ЕВРОПСКИ ПРАВИЛА ЗА ЗАТВОРЕНИЦИТЕ

  30.01.2007

  Затворските установи во Европа во 2006 го добија новиот практичен кодекс-Европските затворски правила кои  ги даваат основните насоки како да се управуваат установите, односно како треба да се постапува со...

  повеќе
 • 17.01.2007

  повеќе
 • 07.12.2006, Тетово, Штип ЕДНОДНЕВНИ СЕМИНАРИ ВО ТЕТОВО И ВО ШТИП НА ТЕМА КОЛКУ И КАКВА Е СОРАБОТКАТА НА РЕЛАЦИЈА ОМБУДСМАН ЛОКАЛНА САМОУПРВА Правобранителот и локалните власти добро соработуваат

  07.12.2006

  Колку и каква е соработката помеѓу Омбудсманот и локалната власт? Во која област има, а во која нема соработка и што треба да се направи за квалитетна соработка?Ова се само некои од дилемите за кои се...

  повеќе
 • Прецизни, јасни, едноставни законски процедури усогласени со меѓународните стандарди

  21.11.2006

  “Прецизни, јасни, едноставни законски процедури усогласени со меѓународните стандарди, како и целосна поддршка од државните органи ќе помогнат да се подигне нивото на соработка на јавната администрација со...

  повеќе
 • 03-05.10.2006, Скопје СРЕДБА СО НОВИНАРИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ И БУГАРСКИОТ ОМБУДСМАН ИЏЕТ МЕМЕТИ И ГИНО ГАНЕВ Човековите слободи и права немаат локален карактер

  05.10.2006

  Взаемна соработка која можеби треба и да се формализира, натамошни средби меѓу двете канцеларии и висок степен на регионална соработка- вака накратко би гласела пораката од дводневните средби кои на 3 и 4 овој...

  повеќе
 • 03.10.2006, СкопјеОМБУДСМАНОТ НА РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА Г. ГИНО ГАНЕВ ВО ПОСЕТА НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОБУДСМАН

  03.10.2006

  Во рамките на билатералната соработка од денес (03.10.2006 година) во дводневна официјална посета на канцеларијата на Омбудсманот на Република Македонија ќе престојува Омбудсманот на Република Бугарија г...

  повеќе
 • ОМБУДСМАНИТЕ ОД РЕГИОНОТ НА СРЕДБА ВО ОХРИД ОД 14 ДО 17 СЕПТЕМВРИ

  14.09.2006

  Од 14 до 17 септември во Охрид Омбудсманите од Југоисточна Европа разговараа за проблемите со кои се соочуваат овие институции. Главни теми беа работата на администрацијата, интегрирањето на европската...

  повеќе
 • Скопје, Хотел „Континентал“ОБУКА ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА КАКО ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ ЗА ПОДДРШКА НА ИНСТИТУЦИЈАТА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ

  25.04.2006

  Од 25 до 28 април 2006 г. во хотелот “Континентал” во Скопје за вработените во институцијата Народен правобранител ќе се одржи Обука за човекови права што претставува дел од Проектот за поддршка на...

  повеќе
 • Работна средба на г. Иџет Мемети со Амбасадорката на Соединетите Американски Држави г-ѓа Џилијан Арлет Миловановиќ.

  13.02.2006

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари работна средба со амбасадорката на Соединетите Американски Држави г-ѓа Џилијан Арлет Миловановиќ. Средбата имаше за цел запознавање на амбасадорката со целите,...

  повеќе
 • Скопје, Хотел Арка

  06.12.2005

  Присутните претставници во текот на регионалната конференција особено обрнаа внимание на проблемите кои се однесуваат на имплементацијата на малцинските права, партиципацијата на малцинствата во процесот на...

  повеќе
 • Прва средба помеѓу Народниот правобранител на Република Македонија и новиот Амбасадор на Делегацијата на Европската комисија во РМ, г. Ерван Фуере.

  17.11.2005

  Народниот правобранител на РМ г. Иџет Мемети при својата прва средба со Амбасадорот Ерван Фуере истакна дека неговите заложби за заштита на човековите права претставуваат и заложба за промени во системот и...

  повеќе
 • Последна средба помеѓу Шефот на НАТО г. Денис Блис и Народниот правобранител на Република Македонија г. Иџет Мемети.

  17.11.2005

  На денешната последна средба со г. Блис Народниот правобранител му ги пренесе на својот гостин констатациите по однос на досегашната комуникација и соработка со органите на државната управа при што истакна дека...

  повеќе
 • 14.10.2005

  повеќе
 • Студиска посета на Омбудсманот на Црна Гора на канцеларијата на Народниот правобранител

  07.10.2005

  При посетата на канцеларијата на Народниот правобранител во Скопје омбудсманот на Црна Гора г. Шефко Црновршанин со неговите заменици од 06.10-10.10.2005 година оствари неколку работни состаноци за зацврстување...

  повеќе
 • Jавна критика од Народниот правобранител за работата на Секторот за внатрешна контрола при МВР

  19.09.2005

  На 19.09.2005 година Народниот правобранител одржа прес-конференција која имаше за цел јавна критика на работата на Секторот за внатрешна контрола при МВР поради несоработка по предметите за кои Народниот...

  повеќе
 • Омбудсманот на Република Грција во посета на Народниот правобранител на Република Македонија.

  13.06.2005

  Омбудсманот на Република Грција при посетата беше запознат со организацијата и начинот на работа на Институцијата. На истата средба беа разменети и искуства од различни сегменти од работењето на Омбудсман...

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

јуни 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 30
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија