Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 13.09.2018

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ПРЕСРЕТ НА ПРЕСТОЈНИОТ РЕФЕРЕНДУМ

  повеќе
 • 03.09.2018

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД ЗАПОЧНУВАЊЕТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

  повеќе
 • 26.06.2018

  СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА ПОДДРШКА НА ЖРТВИТЕ ОД ТОРТУРА – 26 ТИ...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

 • ГОДИШНА РАБОТНА СРЕДБА НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ИНСТИТУЦИЈАТА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ

  06.05.2011

  Во рамки на реализацијата на проектот МОСП поддржан од Мисијата на ОБСЕ во Скопје и шведската Меѓународна агенција за развој СИДА, од шести до осми мај годинава во Охрид се одржа работна средба на вработените...

  повеќе
 • ПРВА СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА КОСОВО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Г. СКЕНДЕР ДУРМИШИ

  14.04.2011

  Во рамките на меѓународните активности народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари прва протоколарна средба со амбасадорот на Република Косово во Република Македонија г. Скендер Дурмиши на која амбасадорот...

  повеќе
 • СРЕДБА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА ВО МАКЕДОНИЈА Г. АЛАН БЕРГАНТ

  14.04.2011

  Позицијата на омбудсманот во опшеството и состојбите со човековите слободи и права беше тема на разговорот помеѓу народниот правобранител г.Иџет Мемети и амбасадорот на Република Словенија во Република...

  повеќе
 • ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ КАНЦЕЛАРИЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН И НОРВЕШКАТА ОРГАНИЦАЗИЈА „СПАСЕТЕ ГИ ДЕЦАТА“

  29.03.2011

  Канцеларијата на македонскиот омбудсман годинава ќе биде домаќин на годишната и тематска средба на земјите членки на CRONSEE - мрежа на омбудсмани за деца од Југоисточна Европа. За таа цел омбудсманот г...

  повеќе
 • ПРВА ПРОТОКОЛАРНА СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ШЕФОТ НА ДЕЛЕГАЦИЈАТА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ВО МАКЕДОНИЈА АМБАСАДОРОТ ПЕТЕР СОРЕНСЕН

  29.03.2011

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари прва официјална протоколарна средба со шефот на Делегацијата на Европската Унија во Македонија, амбасадорот Петер Соренсен на која стана збор за работата на...

  повеќе
 • ТРКАЛЕЗНИ МАСИ НА ТЕМА УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА НА ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ И ЛОКАЛНАТА САМОУПРВА СО НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

  07.03.2011

  „Како да се подобри соработката на локалната самоуправа и централната власт со народниот правобранител со цел граѓаните полесно да ги остваруваат своите права?“Ова беше главната тема на која се дискутираше на...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА КРАЛСТВОТО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА И СЕВЕРНА ИРСКА Н. Е. КРИСТОФЕР ИВОН

  15.02.2011

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари средба со новиот амбасадор на Кралството Велика Британија и Северна Ирска во Република Македонија Н. Е. Кристофер Ивон на која амбасадорот беше запознат со...

  повеќе
 • ЕВРОАМБАСАДОРОТ Г. ЕРВАН ФУЕРЕ НА ПРОШТАЛНА СРЕДБА СО МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ

  15.02.2011

  Европската Унија секогаш силно ги поддржува институциите кои работат на полето на заштитата на човековите слободи и права. Таа поддршка и натаму ќе продолжи, се со цел подигнување на степенот на демократијата...

  повеќе
 • ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА: „УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА НА ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ И ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА СО НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ“

  20.12.2010

  „Унапредување на соработката на централната власт и локалната самоуправа со Народниот правобранител“ беше тема на тркалезната маса која со поддршка на Мисијата на ОБСЕ и шведската Агенција за меѓународен развој...

  повеќе
 • ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА ПО ПОВОД 10 ДЕКЕМВРИ ДЕНОТ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА НА КОЈА УЧЕСТВУВАШЕ И НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ

  10.12.2010

  „Државите ја сносат основната одговорност за состојбите со човековите права, но и за слободното функционирање и дејствување на бранителите на тие права. Државите се тие кои треба да овозможат непречено...

  повеќе
 • ПРЕСТАВНИК ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА: ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА И МЕЃУИНСТИТУЦИОНАЛНА СОРАБОТКА ПРИ ЗАШТИТАТА

  28.10.2010

  Во организација на Министерството за труд и социјална политика и Мисијата на ОБСЕ во Скопје на 28 октомври во Скопје се одржа третата конференција за меѓуинституционална соработка помеѓу Комисијата за заштита...

  повеќе
 • ПОСЕТА НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН ОД СТРАНА НА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОМБУДСМАНОТ НА КРАЛСТВОТО НА МАРОКО

  27.10.2010

  Подигнување на степенот на соработка, како и размена на кадри меѓу двете институции со особен акцент на посета на тренинг центарот за човекови права во Рабат. Ова меѓу другото беше договорено на средбата на...

  повеќе
 • СРЕДБА НА ОМБУДСМАНОТ СО НОРВЕШКИОТ АМБАСАДОР

  23.07.2010

  Норвешката амбасада дава силна поддршка на работата на институцијата Народен правобранител, со цел зајакнување на демократските процеси и поголема заштита на граѓанските слободи и права.Ова беше констатирано на...

  повеќе
 • РАБОТНА СРЕДБА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ И ОМБУДСПЕРСОНОТ НА КОСОВО Г. САМИ КУРТЕШИ

  07.07.2010

  Подобрување на взаемната соработка помеѓу двете канцеларии, како и размената на искуствата беа темите на кои разговараа народниот правобрнаител г. Иџет Mемети и неговиот косовски колега омбудсперсонот на Косово...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА ПОДДРШКА НА ЖРТВИТЕ ОД ТОРТУРА

  25.06.2010

  „Забраната на тортура е императивно правило на меѓународното право. Од тие причини и во Република Македонија како резултат на евидентираните случаи на тортура, се наметна потребата од зајакнување на механизмите...

  повеќе
 • ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА НА ТЕМА„ЕВРОПСКИТЕ СТАНДАРДИ И НИВНОТО ВЛИЈАНИЕ ВО ЗАЈАКНУВАЊЕ НА МЕХАНИЗМИТЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА-ОМБУДСМАН ИНСТИТУЦИИТЕ“

  09.06.2010

  „Европските стандарди и нивното влијание во зајакнување на механизмите за заштита на човековите права-омбудсман институциите„ беше темата на панел дискусијата, што во организaција на канцеларијата на народниот...

  повеќе
 • РАБОТЕН СОСТАНОК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРАЖАВИ ВО МАКЕДОНИЈА Г. ФИЛИП РИКЕР

  07.06.2010

  „За жал јас се уште не можам да констатирам задоволително ниво на почитување и остварување на правата на граѓаните односно на овој план ни претстои уште многу работа. Не се доволни само декларативни заложби,...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО НОВИОТ АМБАСАДОР НА РЕПУБЛИКА ФРАНЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА Г. ЖАН КЛОД ФЛУМБЕРЖЕ

  30.04.2010

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари средба со новиот aмбасадор на Република Франција во Македонија г. Жан Клод Флумберже на која се разговараше за соработката помеѓу oмбудсманите на Република...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ СРЕТНА СО АМБАСАДОРОТ НА КРАЛСТВОТО ШПАНИЈА ВО МАКЕДОНИЈА Н. Е. ХОЗЕ МАНУЕЛ ПАС АГУЕРАС

  22.04.2010

  Во рамките на редовните меѓународни активности народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари средба со амбасадорот на Кралството Шпанија, земја претседавач со Европската унија, н.е. Хозе Мануел Пас Агуерас, на...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО Г. АЛ ХАЧИНСОН, ПОЛИЦИСКИ ОМБУДСМАН НА СЕВЕРНА ИРСКА

  22.03.2010

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари средба со претставниците од Северна Ирска меѓу кои и полицискиот омбудсман г. Ал Хачинсон.    На средбата беа разменети искуства од работата и постапувањето на...

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

ноември 2018
П В С Ч П С Н
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 4
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија