Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 03.09.2021

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

  повеќе
 • 19.08.2021

  НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ ДО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ДОСТАВИ ПРЕПОРАКА ВО...

  повеќе
 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. НАСЕР ЗИБЕРИ СО НЕГОВИОТ КОЛЕГА ОД РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА Г.ШЕРЕФ МАЛКОЧ

  03.07.2021

  Народниот правобранител г. Насер Зибери оствари средба со неговиот колега,омбудсманот на Република Турција г. Шереф Малкоч.

  повеќе
 • РАБОТНА СРЕДБА НА ОМБУДСМАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, АЛБАНИЈА И КОСОВО

  28.05.2021

  Во рамките на регионалната соработка на омбудсман институциите, народниот правобранител г.Насер Зибери оствари работна средба со неговите колеги од Република Албанија г-ѓа Еринда Баланца и од Република Косово...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.НАСЕР ЗИБЕРИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ПРЕМИЕРОТ Г. ЗОРАН ЗАЕВ

  26.05.2021

  Народниот правобранител г.Насер Зибери, оствари средба со претседателот на Владата на Република Северна Македонија г.Зоран Заев, на која, меѓу другото се разговараше за важноста на улогата на Институцијата...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. НАСЕР ЗИБЕРИ СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Г. ТАЛАТ ЏАФЕРИ

  17.05.2021

  Народниот правобранител, г.Насер Зибери oствари средба со претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, г.Талат Џафери, на која му го предаде Годишниот извештај за работата на Народниот...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. НАСЕР ЗИБЕРИ СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Г. СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ

  14.05.2021

  На средбата Народниот правобранител го запозна претседателот со главните констатации од Годишниот извештај за степенот на обезбедувањето, почитувањето, унапредувањето и заштитата на човековите слободи и права...

  повеќе
 • ПРОМОЦИЈА И КОНСУЛТАЦИИ ЗА НАЦИОНАЛНАТА РАМКА ЗА СЛЕДЕЊЕ НА ПРИМЕНАТА НА КОНВЕНЦИЈАТА НА ООН ЗА ПРАВАТА НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

  23.04.2021

  Во организација на канцелариите на Народниот правобранител се одржа онјан сосотанок со Постојаната претставничка на Организацијата на Обединетите Нации (ООН) во Република Северна Македонија за промоција и...

  повеќе
 • РАБОТЕН ОНЛАЈН СОСТАНОК НА КАНЦЕЛАРИИТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ И УНХЦР ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ ЗА 2021 ГОДИНА

  05.04.2021

  Народниот правобранител, г.Насер Зибери и заменик-народниот правобранител, г-ѓа Васка Бајрамовска-Мустафа, одржаа онлајн состанок со претставничката на Канцеларијата на Високиот комесаријат зе бегалци при...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.НАСЕР ЗИБЕРИ ЈА ОТВОРИ КОНФЕРЕНЦИЈАТА НА ТЕМА „ДАЛИ И ЗОШТО ЗАКОНОДАВЕЦОТ ГИ ЗАБОРАВИ РЕФОРМИТЕ ВО СЕМЕЈНОТО ПРАВО“

  17.03.2021

  „Да се зборува за семејното право е голем предизвик, барем за мене лично, од причина што во мојата кариера еден период имав можност да раководам ресор кој е директно поврзан со прашањата што ја регулираат оваа...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.НАСЕР ЗИБЕРИ СЕ СРЕТНА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА ВО СКОПЈЕ

  26.02.2021

  Народниот правобранител, г.Насер Зибери оствари средба со претставници на канцеларијата на Советот на Европа во Скопје предводена од оперативната директорка – на Програмската канцеларија во Скопје г-ѓа Лелја...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА НЕВЛАДИНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

  24.02.2021

  „Соработката со невладиниот сектор/граѓанските организации е од исклучителна важност за институцијата Народен правобранител во сите сегменти, посебно во делот на функционирање на Механизмот за граѓанската...

  повеќе
 • ДОБРАТА СОРАБОТКА СО СТРАНСКИТЕ ПРЕТСТАВНИШТВА ВО ЗЕМЈАТА ВАЖНА ЗА ИНСТИТУЦИЈАТА ОМБУДСМАН-ЗАКЛУЧЕНО НА СРЕДБАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ И АМАСАДОРКАТА НА ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО

  23.02.2021

  Во рамките на редовните средби со амбасадорите акредитирани во Република Северна Македонија, народниот правобранител, г.Насер Зибери оствари средба со британската амбасадорка во земјава Н.Е Рејчел Галовеј.

  повеќе
 • РАБОТНА СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. НАСЕР ЗИБЕРИ СО ЗАМЕНИЦИТЕ ОД ЦЕНТРАЛНАТА И ПОДРАЧНИТЕ КАНЦЕЛАРИИ

  16.02.2021

  Тимска работа, меѓусебна координација, размена на мислења и заедничко утврдување на ставови за значајни прашања кои се однесуваат на заштитата на правата на граѓаните, се главните поетни кои произлегоа од...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. НАСЕР ЗИБЕРИ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, Н.Е. ФАТОС РЕКА

  10.02.2021

  Народниот правобранител г.Насер Зибери оствари средба со амбасадорот на Република Албанија во Република Северна Македонија Н.Е. Фатос Река, на која амбасадорот му го честиташе изборот на оваа функција, и воедно...

  повеќе
 • РАЗМЕНА НА ИСКУСТВА НА ОМБУДСМАНИТЕ ЗА ДЕЦА, ВО ВРСКА СО ЗАШТИТАТА НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО ВО ЈАДРАНСКО-ЈОНСКОТО ПОДРАЧЈЕ

  24.08.2020

  Заменичката народен правобранител, г-ѓа Васка Б-Мустафа и државната советничка од Одделението за заштита на правата на децата и лица со попреченост, г-ѓа Весна Костиќ, учествуваа на онлајн (електронски)...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ТРКАЛЕЗНА МАСА ЗА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО ПРЕСРЕТ НА ОТВОРАЊЕТО НА ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ СО ЕУ

  08.07.2020

  „На денешниот настан, говорејќи за основните права со кои се утврдуваат минимум стандарди за осигурување на достоинствено однесување кон секоја индивидуа, уште еднаш се потсетуваме колку е потребна и колку е...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО Г.РАЈНЕР ДЕВИЛ ТИМ ЛИДЕРОТ НА ПРОЕКТОТ ЗА ПОДДРШКА НА ПРАВОСУДНИОТ СЕКТОР

  09.06.2020

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети се сретна со г.Рајнер Девил, судија на Апелационен суд во Германија, кој е тим лидер на проектот „Поддршка на реформите во правосудниот сектор“, финансиран од Европската...

  повеќе
 • НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СПРОВЕДЕ ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА СОГЛЕДУВАЊЕ НА СОСТОЈБАТА СО ОСТВАРУВАЊЕТО НА ПРАВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕ НА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ОБРАЗОВНИ ПОТРЕБИ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА

  14.05.2020

  Со цел да се согледа каква е состојбата со остварувањето на правото на образование на децата со посебни потреби во основните училишта, Народниот правобранител спроведе истражување со кое беа опфатени сите...

  повеќе
 • РОМСКАТА ЖЕНА ВО 21 ВЕК – МОЖНОСТИ, ПРИДОНЕСИ И ПРЕДИЗВИЦИ

  07.03.2020

  Заменичката на народниот правобранител, г-ѓа Васка Б-Мустафа, учествуваше на Панел дискусијата која во пресрет на Денот на жената 8- ми март се одржа во ЕУ куќа (EU house) во Скопје, а организиран од...

  повеќе
 • СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СО АМБАСАДОРКАТА НА САД ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МAКЕДОНИЈА

  05.02.2020

  Народниот правобранител, г. Иџет Мемети оствари средба со амбасадорката на Соединетите Американски Држави во Република Северна Македонија, н.е. Кејт Мари Брнз.

  повеќеПребарување

Кaлендар на настани

октомври 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 2
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија