Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 03.09.2021

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

  повеќе
 • 19.08.2021

  НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ ДО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ДОСТАВИ ПРЕПОРАКА ВО...

  повеќе
 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

 ТРКАЛЕЗНИ МАСИ НА ТЕМА УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА НА ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ И ЛОКАЛНАТА САМОУПРВА СО НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ 07.03.2011

Скопје

ТРКАЛЕЗНИ МАСИ НА ТЕМА УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА НА ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ И ЛОКАЛНАТА САМОУПРВА СО НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

„Како да се подобри соработката на локалната самоуправа и централната власт со народниот правобранител со цел граѓаните полесно да ги остваруваат своите права?“

Ова беше главната тема на која се дискутираше на тркалезните маси кои се одржаа во општините: Вевчани, Врапчиште и Чаир на која учествуваа народниот правобранител г. Иџет Мемети, неговите заменици г. Трипун Танушевски и г-ѓа Марина Обадиќ, како и градоначалниците на споменатите општини г. Бајрам Кадрија, г. Перо Илиевски и г. Изет Меџити.

Имено, учесниците на овие тркалезни маси се согласија дека соработката треба да се подигне на поголемо ниво, да биде почеста и попродуктивна со цел граѓаните побрзо, поефикасно и поквалитетно да ги добиваат услугите.

Тркалезните маси се дел од проектот поддржан од Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Шведската меѓународна агенција за развој (СИДА).

Пребарување

Кaлендар на настани

септември 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија