Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 03.09.2021

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

  повеќе
 • 19.08.2021

  НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ ДО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ДОСТАВИ ПРЕПОРАКА ВО...

  повеќе
 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

28.10.2010

Скопје

ПРЕСТАВНИК ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА: ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА И МЕЃУИНСТИТУЦИОНАЛНА СОРАБОТКА ПРИ ЗАШТИТАТА

Во организација на Министерството за труд и социјална политика и Мисијата на ОБСЕ во Скопје на 28 октомври во Скопје се одржа третата конференција за меѓуинституционална соработка помеѓу Комисијата за заштита од дискриминација и другите државни институции на која со свое излагање учествуваше и преставник од Канцеларијата на Народниот правобранител, државниот советник г-ѓа Снежана Теодосиевска-Јорданоска.

На Конференцијата беа изнесени и европските искуства во создавањето на ефективно тело за еднаквоста, а стана збор и за процесот на формирање на комисијата за заштита од дискриминација во Македонија. Преставникот од Канцеларијата на Народниот праобранител зборуваше на тема за можните идни предизвици од појава на дискриминација.

Пребарување

Кaлендар на настани

септември 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 2
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија