Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 03.09.2021

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

  повеќе
 • 19.08.2021

  НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ ДО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ДОСТАВИ ПРЕПОРАКА ВО...

  повеќе
 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

 РАБОТЕН СОСТАНОК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРАЖАВИ ВО МАКЕДОНИЈА Г. ФИЛИП РИКЕР 07.06.2010

Скопје

РАБОТЕН СОСТАНОК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРАЖАВИ ВО МАКЕДОНИЈА Г. ФИЛИП РИКЕР

„За жал јас се уште не можам да констатирам задоволително ниво на почитување и остварување на правата на граѓаните односно на овој план ни претстои уште многу работа. Не се доволни само декларативни заложби, напротив ни недостасува ефикасна акција. Загрижувачки се состојбите во јавната администрација, во местата за лишување од слобода, a  зголемен е бројот на поплаките на граѓаните за судската власт. Она што исто така морам да го истакнам е дека нашата работа се уште се попречува и отсуствува суштинска соработка на институциите.“

Ова меѓудругото го рече народниот правобранител г. Иџет Мемети по средбата со амбасадорот на Соединетите Американски Дражави во Македонија г. Филип Рикер што се одржа во рамките на континуираната соработка и разговори за остварување и почитување на човековите права и слободи во Република Македонија.

Амбасадорот Рикер ја нагласи својата загриженост за состојбите во правосудството, како и за состојбите во македонските затвори. Од тие причини, тој меѓудругото апелираше и за поголема соработка на институциите со народниот правобранител.

Пребарување

Кaлендар на настани

септември 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија