Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 03.09.2021

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

  повеќе
 • 19.08.2021

  НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ ДО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ДОСТАВИ ПРЕПОРАКА ВО...

  повеќе
 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

 СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО Г. АЛ ХАЧИНСОН, ПОЛИЦИСКИ ОМБУДСМАН НА СЕВЕРНА ИРСКА 22.03.2010

Скопје

СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО Г. АЛ ХАЧИНСОН, ПОЛИЦИСКИ ОМБУДСМАН НА СЕВЕРНА ИРСКА

Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари средба со претставниците од Северна Ирска меѓу кои и полицискиот омбудсман г. Ал Хачинсон.    

На средбата беа разменети искуства од работата и постапувањето на омбудсманите од аспект на нивната улога во одржувањето на балансот во меѓуетничките односи, како и од аспект на надлежностите врз полицијата. На средбата посебен акцент беше ставен на работата и соработката на омбудсманот во поглед на постапувањето на полицијата во мултиетничките општества.

Во делегацијата покрај полицискиот омбудсман беа и претставници на полицијата на Северна Ирска и Република Ирска, како и претставници од невладини организации и од Универзитетот во Даблин.

Инаку, средбата беше во рамките на проектот МОСТ – граѓанско лидерство преку меѓународен дијалог во кој Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) учествува во партнерство со Mediation Northern Ireland. Како дел од проектот од 22 до 25 март 2010 година беше реализирана првата од шестте посети за размена на искуства меѓу Македонија и Ирска, поврзани пред се со искуствата за спроведување на Охридскиот рамковен договор и Северноирскиот договор од Велики петок.  

Пребарување

Кaлендар на настани

септември 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 2
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија