Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 03.09.2021

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

  повеќе
 • 19.08.2021

  НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ ДО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ДОСТАВИ ПРЕПОРАКА ВО...

  повеќе
 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

01.09.2015

01.09.2015, Скопје

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ДО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ДОСТАВИ ПОСЕБЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА ПОПРЕЧУВАЊЕ НА РАБОТАТА НА ИНСТИТУЦИЈАТА

Народниот правобранител до Собранието на Република Македонија достави посебен извештај со кој го информира за попречувањето на  неговата работа од страна на неколку институции.

Имено, со оглед на фактот што Министерството за внатрешни работи, Јавниот обвинител на Република Македонија и Владата на Република Македонија грубо ги прекршуваат законите, како и Законот за Народниот правобранител, а со тоа го попречуваат Народниот правобранител во извршување на своите надлежности, Народниот правобранител до Собранието на Република Македонија на први септември 2015 година достави Посебен извештај за попречување на работата на Народниот правобранител  и  бара од Собранието најитно да расправа по ова прашање, со цел преземање мерки за почитување на Уставот и законите од страна на овие институции.


Пребарување

Кaлендар на настани

септември 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија