Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 03.09.2021

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

  повеќе
 • 19.08.2021

  НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ ДО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ДОСТАВИ ПРЕПОРАКА ВО...

  повеќе
 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

24.02.2021

Скопје

СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА НЕВЛАДИНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

„Соработката со невладиниот сектор/граѓанските организации е од исклучителна важност за институцијата Народен правобранител во сите сегменти, посебно во делот на функционирање на Механизмот за граѓанската контрола,  предвиден со Законот за народен правобранител“.

Ова е заедничкиот заклучок од средбата на народниот правобранител г. Насер Зибери, со претставниците на здруженијата од областа на човековите права, полициското право и правосудството - Хелсиншкиот комитет, Здружението млади правници и Здружението за кривично право и криминологија на Македонија, кои минатата година беа избрани од Собранието на Република Северна Македонија, за да учествуваат во состав на овој механизам.

На средбата се разменија мислења околу начинот на практично функционирање на механизмот, за што двете страни, се договорија во најбрз можен рок, да дадат свои сугестии и мислења во поглед на надминување на одредените технички проблеми, кои во изминатиот временски период го оневозможуваа неговото отпочнување со практична работа.

Пребарување

Кaлендар на настани

октомври 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија