Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 24.04.2020

  ПРЕПОРАКИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ОСТВАРУВАЊЕТО НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО ВО...

  повеќе
 • 31.03.2020

  ПРЕПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ДО ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА,...

  повеќе
 • 26.03.2020

  ПРЕПОРАКИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ СО ЛИЦАТА ЛИШЕНИ ОД СЛОБОДА ВО УСЛОВИ НА ПАНДЕМИЈА ОД...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

07.10.2019

Скопје

СРЕДБА НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СО ВРАБОТЕНИ И УЧЕНИЦИ ОД ООУ„ЖИВКО БРАЈКОВСКИ“ СКОПЈЕ

По повод одбележувањето на Светската недела на детето, заменик- народниот правобранител, Васка Бајрамовска Мустафа заедно со тимот за следење на имплементацијата на Конвенцијата за правата на лицата со попреченост од Одделението за заштита на правата на децата и лицата со попреченост, на 07.10.2019 присуствуваа во ООУ„Живко Брајковски“ во населбата Бутел, Скопје. Претставниците на Народниот правобранител имаа можност да ја проследат програмата по повод свечениот прием на првачињата во Детската организација, а потоа во разговор со директорката на училиштето и претставници на стручниот тим да добијат информација за активностите кои училиштето ги реализира во однос на мултиетничка интеграција на учениците од различните етнички заедници во образованието, како и за начинот на работа и видовите на поддршка кои училиштето ги обезбедува кон учениците со посебни образовни потреби.

Заменик-народниот правобранител имаше можност да се сретне со дел од учениците од предметна настава кои се претставници на заедниците на паралелките, со кои поразговара за ученичкото организирање и учество, и истовремено посочи на големата важност од истото со цел остварување на интересите на учениците.

Пребарување

Кaлендар на настани

јуни 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 29
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија