Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 03.09.2021

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

  повеќе
 • 19.08.2021

  НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ ДО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ДОСТАВИ ПРЕПОРАКА ВО...

  повеќе
 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

09.10.2019

Скопје

СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ

Народниот правобранител, г.Иџет Mемети оствари средба со претставници на Стејт Департментот на Соединетите Американски Држави, Канцеларија за следење и борба против трговијата со луѓе, а во врска со Извештајот што САД секоја година го изготвуваат со цел проценка на состојбата со борбата против трговијата со луѓе во вкупно 178 земји во светот.

На средбата стана збор за активностите што Северна Македонија ги презема по однос на борбата со трговијата со луѓе со фокус на Канцеларијата на Народниот правобранител.

Правобранителот, информираше за новиот мандат на Канцеларијата, односно одлуката на Влада Националниот известувач за трговија со луѓе да биде оформен кај Народниот правобранител и статусот на постапката за вработување на лица кои ќе работат на оваа проблематика.

Претставникот на Стејт Департментот искажа подготвеност за активна поддршка на Народниот правобранител во моментот кога тимот ќе почне со активности.

Пребарување

Кaлендар на настани

септември 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 2
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија