Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 20.11.2020

  СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО

  повеќе
 • 11.11.2020

  ИН МЕМОРИАМ

  повеќе
 • 15.10.2020

  ПОТСЕТУВАЊЕ И ПОРАКА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 15 ОКТОМВРИ -...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

13.09.2019

Скопје

УЧЕСТВО НА ВТОРАТА МЕЃУНАРОДНА СТУДЕНТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА СПЕЦИЈАЛНА ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА „РАЗМЕНУВАМЕ ЗНАЕЊА – СОЗДАВАМЕ МОЖНОСТИ“

Претставници на тимот на Народниот правобранител за следење на имплементацијата на Конвенцијата за правата на лицата со попреченост, при Одделението за заштита на правата на децата и лицата со попреченост, присуствуваа на Втората меѓународна студентска конференција за специјална едукација и рехабилитација „Разменуваме знаења – содаваме можности“, која се одржа од 13-15.09.2019 на Филозофскиот факултет во Скопје, во организација на Институтот за специјална едукација и рехабилитација при Филозофскиот факултет и Здружението на студенти на специјална едукација и рехабилитација – СПЕЦИЈАЛНИ СТУДЕНТИ.

На конференцијата, учествуваа, со свои презентации на трудови, истражувања, предавања и работилници, студенти, практичари, професори и експерти по специјална едукација и рехабилитација од земјава и од регионот (Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Словенија).


Пребарување

Кaлендар на настани

ноември 2020
П В С Ч П С Н
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија