Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 03.09.2021

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

  повеќе
 • 19.08.2021

  НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ ДО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ДОСТАВИ ПРЕПОРАКА ВО...

  повеќе
 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО НЕРЕЗИДЕНТНАТА АМБАСАДОРКАТА НА КАНАДА, Н.Е. КЕТЛИН ЧАБА 08.11.2018

08.11.2018, Скопје

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО НЕРЕЗИДЕНТНАТА АМБАСАДОРКАТА НА КАНАДА, Н.Е. КЕТЛИН ЧАБА

Народниот правобранител, г.Иџет Мемети, оствари средба со нерезидентната амбасадорка на Канада за Република Македонија, г-ѓа Кетлин Чаба, која должноста ја извршува од седиштето во Белград, Република Србија, која деновиве престојува во нашата земја.

На средбата, народниот правобранител, г. Мемети ја запозна амбасадорката со новите надлежности на Институцијата, новите мандати и кадровскита зајакнувања
.
Исто така, народниот правобранител ја запозна амбасадорката со плановите и идеите за натамошната работа на институцијата Народен правобранител, со цел ефикасна заштита на правата на граѓаните на Република Македонија.

Амабасадорката г-ѓа Кетлин Чаба, покажа голем интерес за работата на Омбудсманот, неговите надлежности, како и за постапувањето по претставките од граѓаните, како еден од начините за остварување на правата на граѓаните преку оваа независна институција.

Таа срдечно се заблагодари на разговорот и на исцрпните податоци коишто ги доби од народниот правобранител за состојбата со човековите права во Република Македонија.

Пребарување

Кaлендар на настани

октомври 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 2
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија