Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 03.09.2021

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

  повеќе
 • 19.08.2021

  НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ ДО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ДОСТАВИ ПРЕПОРАКА ВО...

  повеќе
 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО НАРОДНАТА ПРАВОБРАНИТЕЛКА НА РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА Г-ЃА ЕРИНДА БАЛАНЦА 16.03.2018

16.03.2018, Скопје

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО НАРОДНАТА ПРАВОБРАНИТЕЛКА НА РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА Г-ЃА ЕРИНДА БАЛАНЦА

Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствaри средба со народната правобранителка на Република Албанија, г-ѓа Еринда Баланца, на која се разговараше за состојбите со промоцијата и заштитата на човековите слободи и права во двете земји, за предизвиците со кои се соочуваат омбудсман институциите, а особено за подготовките по повод одбележувањето на дваесет годишнината на институцијата Народен правобранител на Република Македонија и десет години постоење на Асоцијацијата на медијатори на Медитеранот (АОМ) чиј претседател е токму г-ѓата Баланца.

Имено, по повод одбележувањето на овие две значајни годишнини, на 30 и 31 мај во Скопје ќе се одржи конференција на АОМ, како и свечено одбележување на годишнината на институцијата Народен правобранител.

По тој повод правобранителот, г. Мемети ја информираше својата колешка дека Институцијата активно се подготвува за одбележување на својата годишнина, како и за организација на Конференцијата во рамки на АОМ и дочек на сите предвидени гости од земјите-членки на Асоцијацијата.

На средбата беа договорени чекорите што ќе бидат преземени со цел беспрекорно одржување на предвидениот настан во Скопје, а г-ѓата Баланца ја истакна својата подготвеност, како и подготвеноста на институцијата што ја претставува во обезбедување поддршка при организацијата на Конференцијата.


Пребарување

Кaлендар на настани

октомври 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 2
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија