Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 03.09.2021

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

  повеќе
 • 19.08.2021

  НАРОДНИОТ ПРВОБРАНИТЕЛ ДО ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ДОСТАВИ ПРЕПОРАКА ВО...

  повеќе
 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

19.10.2015

19.10.2015, Скопје

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ ОСТВАРИ СРЕДБИ СО АМБАСАДОРИТЕ НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ, ВЕЛИКА БРИТАНИЈА И ГЕРМАНИЈА

Во рамките на своите активности, Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари засебни средби со амбасадорите на Соединетите Американски Држави, Велика Британија и Германија, на кои  се разговараше за актуелната состојба во општеството, со посебен акцент за превенција и заштита на човековите слободи и права, како и за можностите и предизвиците со кои се соочува институцијата.  
 
На средбите стана збор и за важноста на улогата на институцијата Народен правобранител, за бројот на граѓаните кои бараат заштита на нивните права, како и за причините за постојаниот тренд на зголемување на  поднесените претставки.

Амбасадорите ја потенцираа важноста на институцијата во општеството, имајќи ги предвид состојбите во државата, владеењето на правото и довербата на граѓаните во институциите. Истовремено беше истакната важноста и потребата институциите да соработуваат со Народниот правобранител и да не го попречуваат во извршувањето на функцијата.

Во текот на разговорте амбасадорите се согласија за продолжување на меѓусебната соработка, истакнувајќи ја поддршката што и понатаму ќе и ја даваат на институцијата со цел јакнење и  промоција на човековите права.


Пребарување

Кaлендар на настани

септември 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 4
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија