Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 25-09-2019

  AVOKATI I POPULLIT – MEKANIZMI PARANDALUES NACIONAL MIKPRITËS I TAKIMIT TË DYTË...

  më shumë
 • 12-08-2019

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME NGJARJET E FUNDIT ME DJEGIEN E...

  më shumë
 • 26-06-2019

  U PREZANTUA RAPORTI VJETOR I AVOKATIT TË POPULLIT MEKANIZMIT PARANDALUES...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORILajme dhe Ngjarje

 • AVOKATI I POPULLIT – MEKANIZMI PARANDALUES NACIONAL MIKPRITËS I TAKIMIT TË DYTË TË RRJETIT TË MEKANIZMAVE PARANDALUES NACIONAL TË EVROPËS JUGLINDORE

  25-09-2019

  Avokati i Popullit – Mekanizmi Parandalues Nacional, më datë 2 dhe 3 tetor do të jetë mikpritës dhe kryesues i takimit të dytë të Rrjetit të mekanizmave parandalues nacional të Evropës Juglindore...

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME NGJARJET E FUNDIT ME DJEGIEN E DEPONIVE

  12-08-2019

  Avokati i popullit apelon deri te Qeveria, sidomos deri te Ministria për ambient jetësor dhe planifikim hapësinor në afat sa më të shkurtë të mundshëm kohor t’i intensifikojnë punët me menaxhimin e mbeturinave,...

  më shumë
 • U PREZANTUA RAPORTI VJETOR I AVOKATIT TË POPULLIT MEKANIZMIT PARANDALUES NACIONAL PËR VITIN 2018

  26-06-2019

  „Në këtë Raport vjetor të tetin me rradhë të Mekanizmit parandalues nacional janë pasqyruar gjendjet në vendet e privimit nga liria dhe ndalimit, si dhe gjendjet lidhur me trajtimin e refugjatëve në vendet e...

  më shumë
 • 20. QERSHORI DITA NDËRKOMBËTARE E REFUGJATËVE

  20-06-2019

  Për çdo vit, 20 qershorin bota e shënon si Ditën ndërkombëtare të refugjatëve.

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT-MEKANIZMI PARANDALUES NACIONAL (MPN) NË QERSHOR DO TË JETË PRITËS I RRJETIT TË MEKANIZMAVE PARANDALUES NACIONAL TË EVROPËS JUGLINDORE

  07-06-2019

  Avokati i Popullit – Mekanizmi Parandalues Nacional, më datë 11 dhe 12 qershor, për herë të parë do të jetë pritës dhe kryesues i Rrjetit të Mekanizmave Parandalues Nacional të Evropës Juglindore, i cili këtë...

  më shumë
 • ANKETË: “ÇKA MENDOJNË QYTETARËT PËR AVOKATIN E POPULLIT”

  02-04-2019

  “Dy e treta e qytetarëve (66,6%) e dinë se ekziston institucioni Avokat i Popullit, ndërsa një numër i konsiderueshëm janë të informuar me një pjesë të kompetencave themelore të tij. Për Avokatin e Popullit më...

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT NË PRAG TË ZGJEDHJEVE PRESIDENCIALE DHE ZGJEDHJEVE TË PARAKOHSHME PËR KRYETARË TË TRI KOMUNAVE

  01-04-2019

  Avokati i Popullit, në prag të zgjedhjeve presidenciale, dhe zgjedhjeve të parakohshme për kryetarë të komunave: Ohër, Dibër, Novo Sellë, ua rikujton qytetarëve rëndësinë e të drejtës së zgjedhjes dhe mënyrën e...

  më shumë
 • LINJË TELEFONIKE FALAS PËR DENONCIMIN E SHKELJES SË TË DREJTËS ZGJEDHORE

  01-04-2019

  Në zyrën e Avokatit të Popullit, prej sot, e hënë (1 prill), qytetarët do të mund të denoncojnë çfarëdo qoftë shkelje të së drejtës zgjedhore në linjën telefonike falas 0800 54321.Të gjitha parregullsitë mund...

  më shumë
 • U PREZANTUA RAPORTI VJETOR I AVOKATIT TË POPULLIT PËR NIVELIN E SIGURIMIT TË RESPEKTIMIT, AVANSIMIT DHE MBROJTJES SË LIRIVE DHE TË DREJTAVE TË NJERIUT PËR VITIN 2018

  27-03-2019

  Zëvendës avokati i popullit znj. Vaska Bajramovska-Mustafa në pres-konferencë e prezantoi Raportin vjetor për nivelin e sigurimit të respektimit, avansimit dhe mbrojtjes së lirive dhe të drejtave të njeriut në...

  më shumë
 • U NËNSHKRUA MEMORANDUMI PËR BASHKËPUNIM ME SHOQATËN PËR JETË MË TË MIRË, MY LIFE, JETA IM

  19-03-2019

  Avokati i popullit, z.Ixhet Memeti dhe kryetarja e Shoqatës për jetë më të mirë, Mi Life, Jeta ime, znj. Dijana Toska, nënshkruan Memorandum bashkëpunimi.

  më shumë
 • KOMUNIKATË

  06-03-2019

  Avokati i Popullit, në vazhdimësi e ndjek sigurimin e respektimit dhe mbrojtjes së të drejtave të qytetarëve si konsumatorë, përkatësisht shfrytëzuesve të shërbimeve, përfshirë edhe para EVN Maqedoni SHA dhe,...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT ME RASTIN E DITËS “ZERO DISKRIMINIM”

  01-03-2019

  Dita e sotme, 1 Marsi, është e njohur edhe si ditë e “zero diskriminimit, si sfidë për të gjithë faktorët në shoqëri për t’i dhënë fund çdo lloji të diskriminimit.

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT PËR NGJARJET NË BURGUN "SHKUP" - SHKUP

  22-02-2019

  Avokati i popullit informon opinionin se hapi lëndë sipas iniciativës së vet në lidhje me informatat e mediave, si dhe paraqitjet nga familjarët e personave të paraburgosur se në seksionin e paraburgimit të...

  më shumë
 • KOMUNIKATË ME RASTIN E 10 DHJETORIT DITËS NDËRKOMBËTARE TË TË DREJTAVE TË NJERIUT

  10-12-2018

  Të nderuar,

  Më 10 dhjetor, 70 vjet më parë, shtetet anëtare të Kombeve të bashkuara morrën vendim që në letër t'i vendosin postulatet e të drejtave të njeriut dhe këtë dokument ta quajnë Deklaratë universale...

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN I DITËS NDËRKOMBËTARE TË FËMIJËS

  20-11-2018

  Këtë 20 nëntor ta ngjyrosim me ngjyrë të kaltër.

  Këtë vit, ngjyra e kaltër është shenja mbrojtëse e Ditës Ndërkombëtare të Fëmijës

  më shumë
 • KOMUNIKATË NË PRAG TËMBAJTJES SË REFERENDUMIT,

  13-09-2018

  Avokati i Popullit në prag tëmbajtjes së referendumit, i informon qytetarët se nga dita e hënë, 17 shtator, do të hap linjë telefonike falas - 0800 54321, me qëllim që t’u ndihmoj qytetarëve në realizimin dhe...

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E FILLIMIT TË VITIT SHKOLLOR

  03-09-2018

  Fëmijë/nxënës të dashur,

  Dita e parë e shkollës është moment i rëndësishëm dhe solemn për të gjithë ju, veçanërisht për ata të cilët për herë të parë do të ulen në bankat shkollore. Ju dëshiroj suksese të...

  më shumë
 • KOMUNIKATË ME RASTIN E DITËS NDËRKOMBËTARE PËR MBËSHTETJEN E VIKTIMAVE TË TORTURËS- 26 QERSHORI

  26-06-2018

  Asambleja e përgjithshme e Kombeve të bashkuara në vitin 1948 miratoi Deklaratën universale për të drejtat e njeriut si një dokument të parë i cili ndalon torturën.

  më shumë
 • KUVENDI I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË DHA PËLQIMIN PËR AKTET E PËRGJITHSHME TË AVOKATIT TË POPULLIT

  14-06-2018

  Kuvendi i Republikës së Maqedonisë dha pëlqimin për aktet e përgjithshme të Avokatit të popullit.

  më shumëKërko

Kalendari i ngjarjeve

tetor 2019
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Sht

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise